Albert-Szilágyi András újévi gondolatai…

“És lőn Mózesnek, az Úr szolgájának halála után, szóla az Úr Józsuénak, a Nún fiának, Mózes szolgájának, mondván: Mózes, az én szolgám meghalt; most azért kelj fel, menj át ezen a Jordánon, te és mind ez a nép arra a földre, a melyet én adok nékik, az Izráel fiainak. Minden helyet, a melyet talpatok érint, néktek adtam, a miképen szólottam Mózesnek.” / Józsué 1, 1-3

Drága Testvéreink és Barátaink,

Ennek az évnek a küszöbén sok más ajándék mellett ezzel az Igével is megajándékozott Isten, egyszersmind azt a kötelességet is rám róva, hogy veletek is megosszak egy néhány Kincset ebből. Azzal a reménységgel teszem ezt, hogy ez nektek is kinccsé, Mennyei Kenyérré tud válni.

Isten- Mózes halála után- végignéz az Ő népén, végighordozza a tekintetét és azt kérdezi, kit állítsak e nép élére, hogy vezesse az én népemet és bevigye az Ígéret Földjére? És Isten választása megdöbbentő: kiválaszt egy magát erőtelennek érző, összezavarodott fiatalembert, aki éppen a veszteség fájdalmával küzd, hiszen meghalt Mózes, meghalt Isten embere, a Józsué példaképe- és ő most úgy érzi, hogy itt a vége mindennek. Ebben a helyzetben megáll Isten tekintete Józsuén és azt mondja: te vagy, aki kellesz nekem! Te vagy az, akit én használni akarok.

Mert Isten nem azt nézi, hogy most hogy néz ki Józsué, hanem azt látja, hogy Ő kivé akarja tenni Józsuét. Olyan valakivé akarja tenni, akivé saját erejéből soha nem válhat. Talán voltak olyan pillanatok a Józsué életében, amikor ígéreteket tett és álmokat dédelgetett és azt mondta: Egyszer én is olyan leszek, mint Mózes. Ő a példaképem, ő a támaszom, ő a mintám. És ez a Mózes most meghalt. Nagyon komoly kérdés számomra, hogy meghaltak-e már azok a dédelgetett álmaim és vágyaim, amelyeket úgy szorongatok, hogy talán még az sem érdekel, hogy Istennek mi  a célja velem. Mózesnek meg kellett halnia ahhoz, hogy Józsué megszólíthatóvá váljék.

Testvérem! Benned minek kell meghalnia ahhoz, hogy végre odafigyelj Istenre és Isten elmondhassa neked, hogy Ő mit szeretne benned és általad elvégezni?

Meg kell halnia talán a pénz szerelmének? Meg kell halnia a fontosságtudatodnak? Vagy annak a téves eszmédnek, hogy te vagy az, aki tudod a tutit a dolgokra nézve? De még annak a tévhitednek is meg kell halnia, hogy te olyan keresztény vagy, akinek olyan komoly hívő ősei voltak, hogy neked már nem is kell megtérni, mert te már eleve ott vagy Isten országában. Mindezeknek meg kell halni bennem és benned. És még ki tudja, mi mindennek kell meghalnia, amire nézve kérlek, hogy ennek az évnek a küszöbén sorold fel és add oda Istennek. E lépés nélkül nem vagyunk alkalmasak Isten szolgálatára, mert ezek akadályok.

Józsué életében el kellett jönnie annak az időnek, amikor Isten személyesen hozzá beszélhetett és megmondhatta neki, hogy mi az Ő terve. És Isten azzal kezdi ezt a beszélgetést, hogy KELJ FEL, mozdulj meg- kelj fel a gyülekezetedben a padodból, az otthoni kényelmes foteledből, az ismeretedből, amelyről úgy gondolod, hogy neked van a legtöbb. Amikor felkeltél, Isten meg fogja neked mondani, hogy mi a következő lépés. De ezt az eddigi helyeden ülve, az eddigi életmódodat folytatva nem fogod megérteni, mert Isten félreérthetetlenül parancsba adja neked és nekem, hogy Kelj fel! Jön a feladat: MENJ ÁT A JORDÁNON!

Neked mi az a Jordán, amin úgy érzed, hogy nem tudsz átjutni? Mi az a történés az életedben, amit eddig nem tudtál feldolgozni?

Mondhatta volna Józsué: Uram, de én nem vagyok képes, mert elnyel a Jordán. Szeretném mondani neked, hogy Isten, Aki elhív téged, képessé fog tenni. Nem fog elnyelni a Jordán. Nem fognak elnyelni a gondjaid. Azok a gondjaid nem fognak elnyelni, melyeket átadsz Istennek. Amelyeket te akarsz megoldani, azok el fognak nyelni, de az Ő kezébe tett gondok új távlatokra engednek rálátni téged.

Isten azt mondja: minden helyet , amit talpatok érint, nektek adtam. Ennek van egy elengedhetetlen feltétele: kelj fel és mozdulj meg. Gyere ki a tétlenségedből, gyere ki a másokat bíráló gondolkodásmódodból. Isten azt mondja ebben az Igében, hogy tőletek függ, hogy mit adhatok nektek. Azt adhatom nektek az ígéreteim közül, amelyekre rá mertek állni. De azokat én nektek akarom adni. Ez emberi ésszel felfoghatatlan kegyelem. Ezt nem érthetjük meg emberi eszünkkel.

DE ISTEN NEM HAZUDIK!!!

Isten áldjon meg bennünket, áldjon meg benneteket, hogy ne csak gyönyörködjünk az Ő ígéreteiben, hanem rá is álljunk azokra a 2019-es esztendőben!

Maranatha!

Jövel Uram Jézus!

3 gondolat a(z) “Albert-Szilágyi András újévi gondolatai…” bejegyzéshez

 1. Tetszettek az újévi gondolatok 🙂

  Kedvelés

 2. Ez rendben is van, de azért ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy Józsuét maga Isten választotta ki, jelentette ki Mózesnek, és Mózes kente föl isteni erővel hatalommal. Ezt azért fontos tudni, nehogy bevízinoáljon valaki valamit és olyan szolgálatba akarja behelyezni, beerőszakolni magát ami nem Isteni forrásból származik. Mert a mi hitünk józanságon és Szent Lélek általi kijelentésen alapuljon, és nem vakhiten!!! Üdv Imre!

  Kedvelés

  1. Teljesen egyet értek vele, és biztos vagyok benne, hogy ezt András is így gondolja! Fontos megjegyzést tettél, mert bizony ma is sok olyan “jóindulatú önjelölt szolgáló” sertepertél, és “indul át a Jordánon”, akiket az Úr nem hívott el, és sajnos sokat ártanak Isten ügyének és népének…Ők persze ilyenkor azt mondják: “ki vagy te, hogy eldöntsd, hogy engem elhívott-e az Úr.” De a válaszom mindenkor igei: “jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.” Mt 7, 17-20

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Helyszín H-9200 Mosonmagyaróvár, Zrínyi Miklós u. 18. Telefon +36 70 866 5220 Email cím movarikereszteny@gmail.com Hours Bibliaóra: minden szerdán 18.00-tól | Istentisztelet minden vasárnap 16.00-tól | Úrvacsorai Istentisztelet: minden hónap első vasárnapján 16.00-tól (nyári időben 17.00-től)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close