Balatoni Csendeshét

Immáron hetedik alkalommal szervezte meg gyülekezeti közösségünk a balatoni hitmélyítő tábort a gyenesdiási Kapernaumban, ahová idén 11 gyerek és 14 felnőtt érkezett az ország minden részéből. Ezen a héten a délelőtti bibliatanulmányozáskor Zakariás próféta könyvével foglalkoztunk. A hétbe sok testvéri beszélgetés, remek strandolások, egy keszthelyi szabadtéri színházi előadás és a végére még egy remek Jazzkoncert is belefért Pannonhalmán. Áldott hét volt, jó volt újra a testvérekkel az ige körül együtt lenni.

Képriport:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Bibliatanulmányozás hanganyagai:

Esti evangelizációk hanganyagai:

Evangelizáció János evangéliuma 12. Fejezet 44-50 versig:

Evangelizáció János evangéliuma 12. Fejezet 20-32 versig:

Ének-Evangelizáció Nagy András:

Evangelizáció Kolossébeliekhez írt levél 3. fejezet 16-17 versig:

3 gondolat a(z) “Balatoni Csendeshét” bejegyzéshez

 1. Csendeshéten nem is beszéltek? Tök csönd van? -kérdezte tőlem valaki. Nem, nincs tök csönd. Hallgattunk is, persze, de sokat beszéltünk, beszélgettünk, énekeltünk, és hangosan nevettünk is. A szívünket csendesítettük le, hogy az Úrra figyelhessünk teljes lényünkkel. Ha szívem az Úrra figyel, akkor minden, amit a száj szól, már Róla szól. Köszönöm ezt az alkalmat, Isten iránti hálával köszönöm a szerevezőknek és minden résztvevőnek.
  Az Isten békessége volt közöttünk. Megpihentem, megújultam.
  Imádságos szeretettel: Kormos Györgyi

  Kedvelés

 2. Zakariás valószinüleg Babilonban született,ifjúságát is ott töltötte el.Abban volt unikum,hogy könyvét át és átjárja az apokaliptikus forma,hasonlóan mint Dániel könyvét.Mondhatjuk,nehéz olvasmány,valóban.,ennek ellenére az isteni kinyilatkoztatás értékeit éppúgy hordozza,mint bármely más könyv a kánonból.Mivel nem volt ebben az időben király,a főpap bizonyos többlet hatalomhoz jutott.Zakariás mint próféta,megerősítette a főpapot legitimációjában.Egy átmeneti kor hirnöke volt,kereste az utat,kutatta Isten akaratát. Nagyon jók ezek a többnapos interaktív eggyüttlétek,mert egymást is fontos építeni,jó szellemi kenyér volt Zakariás könyve! Üdv Imre!

  Kedvelés

 3. Balázskám, köszönöm szépen. Örülök tartalmas hireidnek. Lesz módom a hanganyagot meghallgatni, remélem napokon belül. Majd aug. v.szept.inkabb beszéljünk.
  Addig is Isten gazdag áldásait kívánom szolgálataira, és családodra egyaránt!
  Testvér koszontessel, szeretettel: Kati

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Helyszín H-9200 Mosonmagyaróvár, Zrínyi Miklós u. 18. Telefon +36 70 866 5220 Email cím movarikereszteny@gmail.com Hours Bibliaóra: minden szerdán 18.00-tól | Istentisztelet minden vasárnap 16.00-tól | Úrvacsorai Istentisztelet: minden hónap első vasárnapján 16.00-tól (nyári időben 17.00-től)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close