Házassági fogadalomtétel és imaház avató

Két jelentős és örömteli eseményről szeretnék röviden beszámolni Nektek…

Lulu & Dávid esküvő

Az egyik, hogy múlt hét szombaton jelen lehettünk és megáldhattuk Dicsőfi Laura és Both Dávid házassági szövetségkötését.

Az esküvőt hosszas és izgalmas készülődés előzte meg, és bizony a pandémia miatt sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán meg lesz-e tartva. Végül minden úgy alakult, hogy az eredeti időpontban – bár az ‘áldás harmatja’ miatt nem a tervezett szabadtédi helyszínen – sikerült megtartani.

A szertartásra 140-en, az azt követő ünnepi vacsorára 80-egynehányan voltak hivalatosak. Külön öröm volt, hogy a távoli testvérek közül is mindenki eljött. A szertartást az ifjú pár kérésére jómagam, mint örömapa vezettem le. Férfiasan megvallom azt hittem menni fog ez, mint minden más esküvői szertartás, amit eddig levezettem….. nem így lett…. 🙂

A vacsora után – mint ahogy az éjféli tortabontás után is – Lulu és Dávid örömtánccal vidámítottak meg bennünket. Nagyon ügyesek és szépek voltak. A zene és a fiatalok által szervezett programok szellemesek és üdítőek voltak, úgy vélem mindenki tudta magát kellemesen és örömtelien érezni. Legyen Urunk áldása a fiatalokon!

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Imaház avató ünnepség

A másik pedig, hogy másnap Gyurkó József testvér igeszolgálata mellett felavatásra került gyülekezeti közösségünk új imaháza. Jakusch testvér régi vágya volt, hogy tartsunk egyszer egy olyan úrvacsorai alkalmat, mint ami az apostoli időkben megszokott volt, hogy a testvérek az Úr napján már délben összejönnek, együtt esznek, beszélgetnek, hálát adnak, megtörik a kenyeret és egész nap együtt vannak, és dicsérik az Urat. Hát ez most megvalósult. Délután egykor gyülekeztünk, és Ági és Guszti testvér jóvoltából egy finom gulyáslevessel kezdtük a közös étlezést, amit aztán az esküvőről megmaradt finom falatok, no meg rengeteg süti követett.

15.00-tól aztán összegyülekezetünk a jó öreg cseresznyefa alatt, és pár ének után meghallgattuk Gyurkó testvér igei üzenetét mely ezúttal a Genezis 28,16-ból hangzott el, utána pedig megtörtük a kenyeret és hálát adtunk az Úrnak.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

1 gondolat a(z) “Házassági fogadalomtétel és imaház avató” bejegyzéshez

  1. Kedves Balázs!

    Nagyon szépen köszönöm a beszámolót, nagyon tetszett mind a két alkalom! SDG! Isten áldja az ifjú párt és az új imaházatokat is! Üdv. Szilvi

    Mosonmagyaróvári Evangéliumi Misszió ezt írta (időpont: 2020. júl. 18., Szo, 13:01):

    > Dicsőfi Balázs posted: “Két jelentős és örömteli eseményről szeretnék > röviden beszámolni Nektek… Lulu & Dávid esküvő Az egyik, hogy múlt hét > szombaton jelen lehettünk és megáldhattuk Dicsőfi Laura és Both Dávid > házassági szövetségkötését. Az esküvőt hosszas és izgalmas ” >

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Helyszín H-9200 Mosonmagyaróvár, Zrínyi Miklós u. 18. Telefon +36 70 866 5220 Email cím movarikereszteny@gmail.com Hours Bibliaóra: minden szerdán 18.00-tól | Istentisztelet minden vasárnap 16.00-tól | Úrvacsorai Istentisztelet: minden hónap első vasárnapján 16.00-tól (nyári időben 17.00-től)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close