Hírek/Események

Ebben a rovatban röviden beszámolunk gyülekezetünk, missziónk által végzett szolgálatokról, vagy olyan eseményekről, amelyen részt vettünk…


2019. május.10-11-12.

Evangelizációs hétvégére készülünk Mosonmagyaróváron

Május 10-11-12-én  (Péntek-Vasárnap) Végh Tamás nyugalmazott református lelkész lesz gyülekezetünk vendége, aki háromrészes sorozatban hirdeti köztünk Isten örömüzenetét.

Unknown

Program:

  • Május 10. péntek 17.00-től Első igehirdetés; Cím: “Isten országának rendje”; (Mik 6,8; Mt 5,17; Róma 14,17) Helyszín: Evangéliumi missziós imaház, 9200 Móvár, Zrínyi Miklós u. 18.
  • Május 11. szombat 14.30-tól Férfikör (Apcsel 20,28) Helyszín: Evangéliumi misszió imaház, 9200 Móvár, Zrínyi Miklós u. 18.
  • Május 11. szombat 17.00-től Második igehirdetés; Cím: “Elvégeztett” (Jn 19,30) Helyszín: Evangéliumi misszió imaház, 9200 Móvár, Zrínyi Miklós u. 18.
  • Május 12. vasárnap 10.00-től Harmadik igehirdetés; Cím: “Isten igazsága” (Róma 1,16-17)  Helyszín: Evangélikus templom, 9200 Móvár, Fő u. 49.

Az evangelizáció nyilvános, de előzetes bejelentkezés szükséges

(a jelentkezéseket a movarikereszteny@gmail.com-ra várjuk)


2019.02.22-24.

Evangelizációs hétvége Nagyéren

A nagyéri testvérgyüelekezet által szervezett evangelizációs hétvégén szolgáltunk. Az igehirdetés szolgálatát Dicsőfi Balázs végezte a Genezis 1-3 és a Lukács 24 fejezetei alapján. Áldott együttlét volt.

IMG_0823


2019.02.16.

Házassági áldások és konfliktusok – beszélgetős este házaspároknak

Gyülekezetünk immáron harmadik alkalommal szervezte meg házasság heti beszélgetős alkalmát házaspároknak, vagy házasulandóknak. Idén a téma a férfi és női szerepek és feladatok, valamint a “házassági konfliktusok” voltak.

Az este első felében vidám, tréning jellegű beszélgetés zajlott a házasélet áldásairól és kihívásairól, az alkalom végén pedig a férjek gyertyafényes vacsorára invitálták meg a feleségeiket, ezzel is kifejezve szeretetüket és hálájukat párjuk iránt.


2018.12.09.

Adventi csendes hétvége Tarjánpusztán

Áldott testvéri közösségben csendesedtünk el immár harmadik alkalommal mindazokkal a testvérekkel, akiknek megtérése és újjászületése valami módon Majk-tarjánpusztai hitébresztő szolgálathoz kötődik. Ezúttal a Jelenések könyvéből a hét kisázsiai gyülekezetnek írt levelet tanulmányoztuk. Az igetanulmányok mellett az újjászületett férfitestvérek szolgáltak az igével a reggeli és az esti áhitatok során. Elfáradtam ma estére, de ez a fáradság egy kellemes fáradság. Gyönyörködtem atyámfiaiban, akiket prédikátorrá avatott az Úr ezen a hétvégén, és gyönyörködtem a sok-sok bizonyságtételben, amit elmondtak köztünk a testvérek.

Nagy András testvér szolgálata:

Cseh Péter testvér szolgálata:

Hegyi József testvér szolgálata:

Énekek:

 


2018.12.02.

Testvéri közösségben…

Úrvacsorai istentiszeleti alkalomra jöttünk össze Advent első vasárnapján a mosoni apostoli gyülekezeti testvérekkel. Imameghallgatás volt ez az alkalom, hiszen gyülekezetünkben többen is imádkozdtunk azért, hogy Isten népe ne elkülönüljön, hanem közeledjen és közösségben legyen egymással. Két hete mi látogattuk meg a testvéreket, most ők jöttek el hozzánk. Áldott alkalom volt, hála érte az Úrnak!


2018. 11.15.

Elkészült…

Köszönjük mindenkinek aki bármilyen formában hozzájárult…


2018.10.23.

Új tető kerül a missziós házra

A 70-es években épült ház tetőszerkezete, illetve a cserepek igencsak kiszolgálták a maguk idejét. Megérett a cserére. Közösségünk férfi tagjai összefogtunk, és mint a régi szép időkben kalákában elbontottuk a régi cserepeket. Mire ezt megtettük, jött a néhol orkán erejű szél, és az eső (előtte hosszú hetekig nem esett). A szél egy éjszaka alatt feltépte a fóliát, és az eső is megeredt, így felkészültünk lélekben a beázásra….de az Úr végül kegyes volt, és adott két eső mentes napot, ami alatt az ácsok védelem alá tudták helyezni, így kisebb foltokkal megúsztuk. Soli Deo Glória.


2018.10.14

Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész két részes előadást tartott a Keresztyénség jelene és jövője hazánkban a biblia fényében címmel. A rendezvényre Dunakeszin került sor a Keresztény Testvérgyülekezet szervezésében.

Mindkét előadás meghallgatható itt:


2018.09.23.

Tarjánpusztai hitebresztő szolgálat

Hetedik alkalommal került megszervezésre a tarjánpusztai Szent Benedek lelkeszségen három napos hitébresztő szolgálat. Ezúttal tízen jöttünk össze elcsendesedésre és közös bibliatanulmányozásra.


2018.09.08.

Önismeret – társismereti trening volt a gyülekezetben

Szombaton 20 fő részére szervezett közösségünk gyülekezeti önismereti tréninget. Fiatalok, idősek, közeli és távoli testvérek jöttünk össze, hogy tanuljunk: önmagunkról, személyiségünk erős és gyenge oldalairól, embertársainkról, hatékony kommunikációról vagy éppen konfliktuskezelésről. Megismertünk több tipológiai rendszert, és a 4 fő személyiségtípust. A napot bibliaórával zártuk.


2018.08.19.

Bandee testvér járt nálunk…

Ezen a hétvégén tóthkomlósi testvérünk Nagy András látogatta meg a gyülekezetet és dicsőítette velünk “FELEMELT kézzel” az Urat. IMG_0649András egyházzenei szakon végezte el a teológiát és ahogy az igehirdetőnek igét ad az Úr a szájába, neki dalt és éneket. Hozott is nekünk egy saját éneket, amelyet először egyedül, majd a gyülekezettel együtt is elénekelt.

Hallgassátok meg ti is!


2018.08.17.

Jazzkoncerten jártunk Pannonhalmán

Szeretjük a testvéri közösséget, a pannonhalmi dombokat, a naplementét, a kellemes csillagfényes estét és a remek zenét. Ezt így együtt élvezhettük az idei pannonhalmi Jazz teraszon.


2018.08.05.

Kapernaum – gyülekezeti táborban voltunk

Immáron 7. alkalommal töltöttünk el áldott napokat a gyenesdiási kapernaum üdülőben. Délelőtt Daniel próféta könyvét tanulmányoztuk, délután nagyokat fürödtünk a Balatonban, este pedig vidám éneklés után közösen néztünk meg keresztény filmeket. Áldjuk a megváltó Urat, hogy most is jelen volt köztünk, és többek szívében gyújtott lámpást!


2018.07.29.

Születésnaposokat köszöntöttünk…

Kétszeres öröm is ért bennünet. Egyrészt debreceni testvéreink, a Kellermann család látogatták meg, és töltenek velünk pár tartalmas napot a balatoni csendeshétvége előtt, másrészt szívbeli örömmel köszöntöttük két születésnaposunkat Kubik Erikát és Hegyi József testvérünket. Isten áldja meg testi-lelki életüket!

IMG_7272A Kellermann család…

IMG_2552 2…és a születésnaposok…:)


2018.05.21.

Pünkösd ünneplése evangéliumi közösségben…

Immár sokadik alkalommal rendezték meg a Mosonmagyaróvár és környékén élő evangéliumi keresztények pünkösdi szeretetvendégségüket. Az alkalomra 4-5 felekezetből 50 fő jött össze. Az istentiszteleti alkalmat Dicsőfi János vezette, bizonyságot Jakusch Tibor testvér tett, az igét az Apcsel 2.-ből pedig Both József nyugalmazott baptista lelkész hirdette. Az alkalom végén szeretetvendégségre került sor.

IMG_0407

IMG_0419

IMG_0416


2018.05.18-20.

Hetedik tarjánpusztai hitébresztő csendes hétvége

IMG_0370

Nyolc fővel érkeztünk Tarjánpusztára, a pannonhalmi apátság tövében lévő Szent Benedek Lelkészségre, hogy a három napot töltsünk el csendben, az Úr igéje mellett. A nyolc fős társaságból három fő most ismerkedett először a Bibliával. A napi hat órán át tartó áldott “ismerkedés” mellett reggeli áhitatok, közös éneklések, étkezések, séták és beszélgetések, valamint egy közös filmnézés is gazdagította az egybegyűlteket.

“Meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára.” (Fil 1,6)


2018.05.13.

Keresztelő Debrecenben

Nagy örömmel érkeztünk, és vettünk részt Dr. Kellermann-né Varga Katalin testvérünk  hitvalló keresztelőjén Debrecen-Józsa református gyülekezetében.

Kata egy éve jutott hitre, és fogadta el Urának és Megváltójának Krisztust, és engedelmes gyermekként kérte hite megvallása után, hogy részesülhessen a keresztség áldásában.

A keresztlés után az igét Lukács evangéliumából Dicsofi Balazs missziói lelkész hirdette.


2018. március 23-25.

Regionális férfi csendes hétvégén jártunk

Nyíregyháza

Nem újkeletű probléma az a társadalmunkban megfigyelhető általános jelenség, hogy a nők elférfiasodnak, és a férfiak elnőiesednek. És sajnos nem csak a “világban”, hanem a keresztény közösségben is éppúgy. Ennek a kérdésnek a körbejárása volt a témája a idén márciusban Nyíregyházán megrendezésre kerülő férfi csendes hétvégének. Hogyan legyenek a férfiak teherhordó oszlopok a családokban, az üzleti életben és a gyülekezetekben. Sok értékes igei választ kaptunk.


2018. február 17.

Házasság hete  rendezvény Sopronban

Házasság hete Sopron

Soproni Metodista testvérek meghívására érkeztünk szombat délután a soproni baptistáknál megrendezésre kerülő házasság hete rendezvényre, ahol Varga György és felesége Anikó tartottak előadást a “hogyan tartsuk frissen házasságunkat” címmel. Érdekes és építő volt, köszönjük a meghívást!


2017. december 24.

Szentesti pásztorjátékok a gyülekezetben

PásztorjátékokIMG_0135

Immár második szentestét ünnepelte együtt a gyülekezet, s most először a gyerekek egyedül adták elő Jézus születésének történetét. András volt az angyal, Oli és Lara a mesélők, Eszter volt Mária, Barni, Beni és Bálint meg a pásztorok “népes serege”. Mindenki nagyon ügyes volt, a gyülekezet pedig csak gyönyörködött ahogy megelevenedett a karácsonyi történet előttünk.


2017. december 24.

“Szentesti” szolgálatban a gyülekezet

IMG_0023

Valódi szeretetben volt része a gyülekezetnek Szenteste, mert valódi szeretet adott… 

Délelőtt 10 órakor gyülekeztek a testvérek a kórház épülete előtt. Az ápolási és a krónikus osztályon majd 100 beteg várta az érkezésünket. Olyanok, akik betegségük, vagy idős koruk miatt nem lehetnek szeretteik körében. A testvérek a folyosókon végigmenve mint angyalok szózata énekekkel dicsőítették az Istent, majd végigjárva a kórtermeket narancs, alma, kis biblia és igés kártya mellé szeretet ölelést vittünk az elesetteknek. Volt aki tapsolt és örült, volt akinek a könnyei hullottak. Végezetül imádkoztunk az ágyaknál és bátorítottuk a megfáradt lelkeket. Köszönjük Urunk, hogy tanítasz bennünket benned élni!

”Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban, és tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól” Jak 1,27


2017. december 10.

Adventi “majk” a prédikátorral…

Adventi majk

A tavalyihoz hasonlóan az idén is összejöttek a “majki” testvérek az év végi Adventi csendes hétvégére. Az igei alkalmak péntek délután 3-kor kezdődtek és vasárnap délben értek véget. Az igetanulmányozást (Prédikátor könyve) jóízű beszélgetések, közös reggelik és vacsorák, “hajnali” áhitatok és esti filmnézések tették színessé és meghitté, szombat esti evangelizáció során pedig Tóth Csaba testvér szolgált köztünk.Töltekezni jöttünk, és “megint többet kaptunk, mint amit vártunk” – mondta Cseh Peti testvérünk. Jó volt együtt lenni, találkozunk jővőre ugyanekkor, ugyanitt. Áldott ünnepeket mindenkinek!


2017. december 3.

“Asszonykérés” a gyülekezetben…

Asszonykérés

25 évvel ezelőtt ilyenkor történt meg a leánykérés, amikor Balázs megkérte Andrea kezét, és összeházasodtak. Andrea december 3.-án ünnepli a születésnapját, és a gyülekezet jó szokásához híven felköszöntésre hívta ki őt. A meglepetés csak ez után következett: Balázs megemlékezvén a negyed százada történt leánykérésre két új gyűrűt húzott elő a zsebéből és feleségéhez fordulva megkérdezte tőle: “velem tartasz-e újabb 25 évre?” A válasz természetesen IGEN volt. Ezután már csak örömködtünk.


2017. november 24-26

Ittzés István testvér evangelizációja Győrben

Idén immár rendhagyó módon jöttek össze a győri, mosonmagyaróvári és környékbeli hívek Farkas Péter hívogatására a Győri Evangéliumi Testvérközösségbe, hogy meghallgassák Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész 4 estés evangelizációs szolgálatát.

Aki lemaradt, azide kattintva meghallgathatja a prédikációkat.


2017. szeptember 22-24.

5. hitmélyítő csendes hétvégét tartottunk

Gyülekezetünk immár az 5. hitmélyítő csendes hétvégéjét rendezte meg kifejezetten keresők számára a festői szépségű tarjánpusztai Szent-Benedek Lelkészségen.

Az alkalmon ezúttal 10 fő vett részt az ország számos pontjáról egybegyűlve. A 3 napi intenzív bibliatanulmányozást és az esti evangelizációt sok-sok beszélgetés, filmnézés és lelki gondozás egészítette ki.

A csendes hétvége során két hölgy és egy férfi (most már testvérünk) hozott döntést és hívta be az életébe megváltó Urunkat. Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájukkal!


2017. augusztus 20.

Remek Jazz-koncerten voltunk

Immár lassan gyülekezeti hagyománnyá válik a nyárvégi Jazz-koncert hallgatásunk. Miután idén is egy remek előadót választottunk, 13-an a gyülekezetből kocsiba ültünk és elmentünk Pannonhalmára. Az idő még meleg volt, de azért egy jó séta a monostor környékén, meg egy kis fagyizás belefért még a koncert előtt. Mindezek után pedig hagytuk, hogy Farkas Gábriel és csapata lenyűgözzön bennünket.

IMG_1459


2017. augusztus 1-9

Hitmélyítő csendes hét a Balatonon

Az ország minden szegletéből és hat felekezetből (metodista, evangélikus, katolikus, református, nazarénus, baptista) is érkeztek testvérek az idei balatoni hitmélyítő táborunkba. Sőt, még egy messiáshívő (keresztény) zsidó testvér is szolgált köztünk. A délelőtti igetanulmányok a Filippi levél alapján, az esti evangelizációk a Zsidókhoz írt levél válogatott szakaszai alapján folytak. Hűséges Urunk ezúttal “hőséges” időt adott nekünk, csodáltam a testvéreket, hogy milyen alázattal tűrik ezt a szinte kibírhatatlan meleget. A tábor lelki gyümölcse, hogy Kubik Erika testvérünk döntést hozott, és átadta az életét az Úrnak! Doxa en hüpszisztoisz Theo!

A hitmélyítő tábor hanganyaga elérhető ITT!

IMG_0650IMG_1455


2017. július 1.

Esküvű a kopaszi gáton

Gyönyörű környezetben mondta ki egymásnak a holdomiglan-holtodiglan tartó fogadalmat Gellér Zoltán és Kerezsi Mariann, akik új életet nyervén Krisztus Jézusban Isten és a gyülekezet színe előtt kérték az áldást házaséletükre. Így Isten kegyelméből Zoltán és Mariann meghatóan szép házasságkötésének lehettünk a tanúi. Zoltán a férj szívéhez annyira elhatottak az Isten előtt tett fogadalom szép szavai, hogy könnyeivel küzdve tudta csak kimondani a lelkész utáni fogadalmi szöveget. Azt hiszem ezek voltak az esküvő legszebb pillanatai.


2017. június 18.

Keresztelő volt a gyülekezetünkben

Nagy öröme volt ezen a vasárnapon a mosonmagyaróvári gyülekezetnek. Az alig egy éves gyülekezetben most először került sor keresztelésre és konfirmációra is. Kerezsi Mariann testvérünk, miután átadta az életét az Úrnak és tanítást kapott, hitvalló keresztségben részesült, férje Gellér Zoltán pedig hitét megvallva megerősítő fogadalmat tett (konfirmáció) hogy az Úr rendelése szerint akar és fog élni. Az új egyháztagokat a Jakusch házaspár köszöntötte virággal, gyertyával és Isten igéjével. Külön öröm volt, hogy a Glaser házaspár szép orgona és csellózenével szolgált közöttünk. Hálásak voltunk, amiért átélhettük mindezt az Úr kegyelméből és tanúi lehettünk a megkereszteltek szép hitvallásának.

IMG_0830IMG_0835


2017. május 4.

Rádióbeszélgetés: Homoszexualitás és az Egyház…

A mária rádió e havi közéleti műsorában két vendégemmel Kiss Máté és Kiss Tamás teológusokkal az egyre terjengő és a médiában minket elözönlő homoszexualitás témáját vettük elő. Pontosabban azt, hogy mit mond erről a Szentírás, és mi lenne az egyházak helyes viszonya ehhez a kérdéshez.

Rögtön megjegyzem, az első téma, ami miatt a szerkesztőségben utólag a fejemre koppintottak, mondván: “minden biblikus volt, de ne beszéljünk róla.” Épp ez  baj. A médiából ezerrel támad a másik oldal, az egyház meg csendben van. Nem értek vele egyet. Beszélni kell róla.

A teljes adást meghallgathatod itt.


2017. április 6.

Rádióbeszélgetés: Zsidó húsvét és a keresztény húsvét

Ebben a hónapban egy izgalmas témát a zsidó húsvét és a keresztény húsvét kapcsolatát választottuk beszélgetési témánknak a Mindennapi életszentség c. rádióműsoromban. Vendégeim voltak Váradi Attila misszionárius, a Zsidók Jézusért misszióból, és Pollák Dávid iskolalelkész a Kispesti Baptista gyülekezetből.

A hallgatók megtudhatták például, hogy mit is jelent eredetileg a Manna szó, és hogyan volt már akkor élő kapcsolat a Manna és Jézus között.

Sok érdekesség a zsidó Pészahról és arról, hogy hogyan is kellene ma helyesen megemlékezni és megünnepelni a húsvétot.

A teljes adás meghallgatható ITT!


2017. március 10.

Rádióbeszélgetés: a böjtről….

Március 9-i adásban ezúttal a böjt bibliai értelmezése került terítékre: hol van a bibliában megírva a böjt, mi a böjt, kell-e ma böjtölni, hogyan kell, ha kell…ilyen és ehhez hasonló kérdéseket beszéltünk meg hívő testvéreinkkel Pásztor István keresztény üzletember és Gyurkó József nyugalmazott metodista lelkésszel.

Az adás IDE kattintva meghallgatható!


2017. február 10.

Rádióbeszélgetés: Az Okkultizmus….

Második alkalommal emeltük Mária Rádiós témánkba az okkultizmust, amit ezúttal Végh Tamás nyugalmazott református lelkész testvérünkkel jártunk körül.

Tamás a beszélgetésben kifejti, hogy miért ilyen “sikeresek” ezek a praktikák, főleg, hogy miért nagyon veszélyesek, és azt is, hogy hogyan lehet ezekből szabadulni.

Az adás műsorvezetője ezúttal Csatóné Földes Andrea volt. A műsort IDE kattintva lehet meghallgatni.


2016. december 15.

Rádióbeszélgetés: Karácsony, Advent

December 15.-én volt hallható a Mária Rádióban Dicsőfi Balázs missziói lelkész “Mindennapi életszentség” című műsorának 3. adása. Ez alkalommal a karácsony és az adventi ünnepkörről beszélgetett a stúdióban Dr. Khaled A. László metodista szuperintendenssel és Mikes Krisztina baptista testvérünkkel. Igazi lélekemelő beszélgetést volt.

Az adás meghallgatásáhozkattintson IDE.


Helyszín H-9200 Mosonmagyaróvár, Zrínyi Miklós u. 18. Telefonszám +36 70 866 5220 Email cím movarikereszteny@gmail.com óra Gyülekezeti Bibliaóra: minden szerdán 18.00-tól | Alfa Bibliakör: minden szombaton 17.00-tól | Istentisztelet: minden vasárnap 17.00-tól (téli időben 16.00-től)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close