Hírek/Események

Ebben a rovatban röviden beszámolunk gyülekezetünk, missziónk által végzett szolgálatokról, vagy olyan eseményekről, amelyen részt vettünk…


2022. június

Gyülekezeti hitmélyítő nyári tábor


2022 április

Pozsonyi kirándulás


2022 január

Megindulnak a rendszeres bibliakörök Budapesten


2021. December 3-4-5

Adventi hitmélyítő csendes hétvége

Sokadik alkalommal érkeztünk idén is Tarjánpusztára, hogy Isten igéjében és a testvéri közösségben épüljünk. Ezúttal a Jelenések könyve fejezeteit tanulmányozva elmélkedtünk az ember és a világ helyzetén és az újjászületettek felelősségén. Áldott alkalom volt.


2021. November 28.

Adventi istentisztelet a Wesselényi utcai Baptista imaházban

A budapesti bibliakörös testvérekkel közös adventi istentiszteleten veszünk részt 4 alkalommal. Formálja az Úr tetszése szerint ezt az éledő közösséget!


2021. november 8.

Gyermekbemutatás a gyülekezetben

Nagy örömben volt része a gyülekezetnek, amikor részt vehettünk Cseh Zsombor Dániel, Cseh Péter és Cintia elsőszülött kisfiának gyermekbemutasán. Az ünnepi istentiszteleten hálát adtak a szülők a gyermekáldásért, imádkoztunk a szülőkért és a kisgyermekért, hogy hitben erős, és isten szerinti, szilárd jellemű férfiember váljék belőle. Isten áldja és óvja őket!


2021. Szeptember 17-19

Tarjánpusztai hitébresztő szolgálat

16. hitébresztő tarjánpusztai szolgálaton voltunk. Ezúttal 16-an jöttünk össze Isten igéjének tanulmányozására.


2021. május 14-15-16

Jubiláltunk Tarjánpusztán.

Remek hangulat, jó csapat, a természet szépsége és csendje, no meg Isten igéje: remek recept a leli feltöltődéshez. Azt már meg sem tudom mondani, hogy hanyadik alkalommal került megrendezésre ez a Tarjánpusztai hitébresztő szolgálat, azt azonban tudom, hogy a májusi alkalommal elhagytuk a 100. résztvevőt. Tetszett az Úrnak ez alkalommal mindenféle akolból összeterelni azokat, akik az övéi, vagy akik őszinte szívvel keresik az Istent. Az alkalom meglepetése Kollár Péter atyánkfia volt, aki vasárnap meglepetésre lejött hozzánk Budapestről, hogy egy doboz tortával örvendeztessen meg bennünket! Köszönjük Neki!

IMG_0604

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2020. december 4-5-6

Tarjánpusztai hitébresztő szolgálat

“Ember tervez, Isten végez…” Évente kétszer szokott lenni hitébresztő csendes hétvége szolgálat, de 2020-ban a tavaszi alkalom a Covid miatt elmaradt. A mi teremtő Atyánk azonban másként gondolta, és decemberre mégiscsak feltöltődött egy második hitébresztő csoport, ezúttal ismét 12 fővel. (az Úr általában 12 fős csoportokat szokott összerendezni:) A dicsőítő szolgálatban Juhász Bea testvérem volt segítségemre, aki gyönyörű dalokkal örvendeztetett meg bennünket. Az alkalom áldott volt, olyannyira, hogy a csoport fele azóta is hetente velünk tanulmányozza a Szentírást! Soli Deo Glória.

IMG_2162

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2020. november 27-29.

Adventi csendesség

Idén is – bár csökkentett létszámmal – megtartottuk hagyományos adventi hitmélyítő csendességünket. Ezúttal a Kolossé levelet tanulmányoztuk. Áldott alkalom volt, Istennek legyen hála.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2020. szeptember 18-20.

Tarjánpusztai hitébresztő szolgálat

12. alkalommal került megszervezésre missziónk hitébresztő szolgálata, melyen ezúttal 10 fő vett részt. A kiváló hangulatban eltöltött 3 nap a biblia körül a csapat felét arra indította, hogy csatlakozzon a heti bibliaköreinkhez. SDG.

IMG_2153.JPG


2020. szeptember 5.

Nyárvégi kirándulás és koncert Pannonhalmán

Évek óta zárjuk és búcsuztatjuk úgy a nyarat, hogy gyülekezeti közösségünkkel elmegyünk egy remek sétára, sütizésre és zenehallgatásra Pannonhalmára, az apátság szervezésében megrendezésre kerülő Viator Jazz-teraszra. Idén is ezt tettük.

IMG_1721.JPGIMG_1726.JPGIMG_1733.JPGIMG_1736.JPGIMG_2086.JPG


2020. augusztus 21.

Hitvalló keresztelés a gyülekezetben

Az Úrhoz emelt lélekkel álltunk meg a péliszentföldkereszti “rendház-tóparton”, hogy három megtért és hitüket megvalló keresztény testvérünk tanúbizonyságának és megkeresztelkedésének tanúi legyünk.  Az Úr Jézus áldása legyen életükön!


2020. július 12.

Imaház avató ünnepség

Gyurkó József testvér igeszolgálata mellett felavatásra került gyülekezeti közösségünk új imaháza. Jakusch testvér régi vágya volt, hogy tartsunk egyszer egy olyan úrvacsorai alkalmat, mint ami az apostoli időkben megszokott volt, hogy a testvérek az Úr napján már délben összejönnek, együtt esznek, beszélgetnek, hálát adnak, megtörik a kenyeret és egész nap együtt vannak, és dicsérik az Urat. Hát ez most megvalósult.

További részletek és képek a BLOG rovatban…

IMG_1252


2020. július 11.

Házassági fogadalomtétel

Múlt hét szombaton jelen lehettünk és megáldhattuk Dicsőfi Laura és Both Dávid házassági szövetségkötését.

Az esküvőt hosszas és izgalmas készülődés előzte meg, és bizony a pandémia miatt sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán meg lesz-e tartva. Végül minden úgy alakult, hogy az eredeti időpontban – bár az ‘áldás harmatja’ miatt nem a tervezett szabadtédi helyszínen – sikerült megtartani.

További részletek és képek a BLOG rovatban…

IMG_4642


 

2020. június 13.

Kirándulás a Bakonyban

Idén ismét felvettük a hátizsákot és kirándulni indultunk a testvérekkel. Ideje volt kimozdulni a 3 hónapos elzártság után. Az uticél ez alkalommal Eplény volt, az Ámos-hegyi pihenőerdő (ahol egyébként az eplényi sípálya is van).

IMG_1860

További részletek a blogban!


2020. Június 6.

Filmklub

Jakusch testvér hívogatására jöttünk össze testvérek, hogy közösen nézzük meg a híres Sebastião Salgado életéről és munkásságáról szóló portréfilmet.

A film 1970-től napjainkig a fotográfus munkáján keresztül mutatja be történelmünk elmúlt 50 évét. Egyszerre volt megrázó és felemelő. Aki teheti nézze meg!

https://videa.hu/videok/tudomany-technika/a-fold-soja.2014-dokumentum-film-FyCbLmj92ikry5JS


2020. Június 1.

Pünkösdi szeretetvendégség a gyülekezetben

Idén is ünnepi alkalomra gyűltek össze a város evangéliumi gyülekezeteinek tagjai a Zrínyi utcai keresztény gyülekezet udvarán! Az igét Szabó Imre és Zsemberi Zoltán testvérek hirdették, az imaszolgálatot Jakusch Tibor testvér vezette.


2020. január 19.

Pásztor Balázs testvér szolgálata közöttünk

Nyíregyházáról érkezett és szolgált ma közöttünk testvérünk Pásztor Balázs, aki Jézus hegyi beszédéból hirdette az Úr igéjét. Erős és gazdag szolgálat volt, hálásak vagyunk az Úrnak érte. Balázs a lelki gyümölcstermésről prédikált, és arról, hogy “viseljünk gondot magunkra, különben magunk leszünk a gond!”

Igehirdetése itt meghallgatható

IMG_0912
Pásztor Balázs

2020. január 18.

Missziói imanap és közösség

A Forrás keresztény gyülekezet kezdeményezésére és szervezésében került megtartásra az első missziói imanap, melyen evangéliumi gyülekezetek és vezetőik jöttek össze Istent dicsőíteni, közösen imádkozni és a misszió témakörében elmélyedni. A délelőttön 5 rövid szolgálat hangzott el olyan témákban, mint: mi a gyülekezet biblikus küldedése, mitől lesz missziós egy gyülekezet, és mi az egyéni és mi a gyülekezet felelőssége a misszióban.

Hálásak vagyunk az alkalomért, amely tulajdonképpen az első olyan alkalom volt, melyen evangéliumi gyülekezetek közösséget vállaltak egymással. Várjuk a folytatást!

Dicsőfi Balázs teológus szolgálata és gondolatai a misszióról:


2020. január 16.

Házi csoport indul Budapesten

2020. január 16-án első alkalommal jövünk össze bibliatanulmányozó körre Budapesten azokkal a barátokkal, ismerősökkel, akik a tarjánpusztai 2 napos hitébresztő szolgálat után tovább szeretnének lépni Jézus és a szentírás megismerésében. Imádkozunk a szolgálatért.


2019. 12. 6-7-8.

Adventi Testvérközösség

Idén ismét összejöttünk Tarjánpusztán az ország minden részéből, hogy testvéri közösségben legyünk egymással és az Igével. Mindenféle akolból érkező atyafiak, akik mind Krisztus láthatatlan egyházához, az élő ekklézsiához tartoznak dicsőítettük együtt az Urat. Ezúttal a keresztény integritás került terítékre Jakab levele tanulmányozásával.

Énekek, versek és prédikációs hanganyagok a Blog rovatban!


2019. 10. 05.

Nagy András és Óvári Gréti esküvőjén jártunk

október 5.-én fogadott egymásnak örök hűséget Nagy Bandee testvérünk és kedvese Gréta. Gyülekezetnünkből 20 fővel vettünk részt az esküvőn. A szertartást Dicsőfi Balázs vezette, az igét Jóföldi Endre a Kaposvári Békevár Gyülekezet elöljárója hirdette. Isten áldása legyen életükön.

74E79C31-1AA6-4662-B886-C741A980302C_1_201_a


2019.09.20-22

Tarjánpusztai hitébresztő szolgálat

11. alkalommal került megszervezésre missziónk hitébresztő szolgálata.

IMG_2536

Bővebb információ a Blog rovatban!


2019.07.29

Balatoni Csendeshét

Immáron hetedik alkalommal szervezte meg gyülekezeti közösségünk a balatoni hitmélyítő tábort, ahová 11 gyerek és 14 felnőtt érkezett az ország minden részéből Ezen a héten a délelőtti bibliatanulmányozásunkkor Zakariás próféta könyvével foglalkoztunk. A hétbe sok testvéri beszélgetés, egy keszthelyi szabadtéri színházi előadás és a végére még egy remek Jazzkoncert is belefért. Áldott hét volt.

További képek és hanganyagok a Blog rovatban


2019.06.08.

Házassági fogadalomtétel a gyülekezetben…

Gyönyörű hitvallással fogadott egymásnak örök hűséget az élő Isten és a gyülekezet előtt Cseh Péter és Paár Cintia. Az egész gyülekezet lázasan készült az alkalomra. Az asszonyok sütöttek és díszítették az udvart, a férfi testvérek pedig megfeszített erővel igyekeztek a bontás után helyreállítani a helyszínt. Csodálatos napos időnk volt, az ifjú pár családtagjai mellett közeli-távoli testvérek is részt vettek a szertartáson, melyet állófogadás és  ünnepi műsor gazdagított. Isten áldása kísérje életüket.


2019.05.17-19.

Hitébresztő csendes hétvége

Immár 10. alkalommal telt meg a tarjánpusztai csendes-ház Isten igéjére nyitott emberekkel, akik közül sokan most vették a kezükbe először a bibliát. Az ország szinte minden pontjából érkező 14 felnőtt és két gyermekkel három napon keresztül tanulmányoztuk a Szentírást: kezdve a teremtéstörténettől eljutván Jézus Krisztusig. A programot jóízű beszélgetések, séták és pihenések, reggeli-esti áhitatok és szép énekek gazdagították. Jó volt látni, hogy nem ugyanazok az emberek távoztak, mint akik érkeztek. Isten áldja meg a résztvevőket, és fejezze be mindenkin az általa megkezdett jó munkát!

Bandi saját szerzeményei:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2019.05.10-12.

Evangelizációs sorozat az Evangéliumi Misszióban

Unknown

Végh Tamás nyugalmazott református lelkész testvérünk érkezett hozzánk háromnapos evangelizációra. Az alkalomra számos városból és gyülekezetből érkeztek testvérek, hogy megteljen a “lakodalmas ház.” A hangfelvételek az Igehirdetések menüpontban hallgathatók meg.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2019.04.28.

Gyülelkezeti kirándulás Kőszegen

Szombathelyi testvéreink szervezésében egy napos gyülekezeti kirándulásra mentünk vasárnap. Idősebb testvéreinkkel és a gyerekekel bejártuk Kőszeg belvárosát, megnéztük a főbb nevezetességeket, majd indultunk a Kincs-pihenőhöz, hogy megkezdjük az aznapra tervezett túrát. A 13-15 km dombra fel dombról le túra megtette hatását: délutánra rendesen elfáradtunk. Mindazonáltal gyönyörű helyeken jártunk, és még egy kis áhitatra is sort kerítettünk. Köszönjük a szervezést és a résztvevőknek a hősies helytállást! Részletes beszámoló a BLOG rovatban.

IMG_1110


2019. április 25.

III. Országos Keresztény Vállalkozói konferencia

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre Budapesten a keresztény vállalkozók országos konferenciája, melyen Dicsőfi Balázs testvérünk is a meghívott előadók között volt. A konferenciára több mint 400 magát kereszténynek valló vállalkozó jött el az ország minden részéről. Előadók között volt többek között Dr. Csókay András agysebész professzor, Dr. Baritz Laura közgazdász domonkos nővér, Pál Ferenc katolikus lelki-gondozó, Radimetzky Géza és Kulcsár Tibor üzletemberek.

Balázs előadásának témája: “Összeegyeztethető-e az élő hit és a vállalkozás, azaz lehet-e tisztán megőriznie magát az embernek ebben a harácsolós világban!”

BP_L5566


2019.02.22-24.

Evangelizációs hétvége Nagyéren

A nagyéri testvérgyüelekezet által szervezett evangelizációs hétvégén szolgáltunk. Az igehirdetés szolgálatát Dicsőfi Balázs végezte a Genezis 1-3 és a Lukács 24 fejezetei alapján. Áldott együttlét volt.

IMG_0823


2019.02.16.

Házassági áldások és konfliktusok – beszélgetős este házaspároknak

Gyülekezetünk immáron harmadik alkalommal szervezte meg házasság heti beszélgetős alkalmát házaspároknak, vagy házasulandóknak. Idén a téma a férfi és női szerepek és feladatok, valamint a “házassági konfliktusok” voltak.

Az este első felében vidám, tréning jellegű beszélgetés zajlott a házasélet áldásairól és kihívásairól, az alkalom végén pedig a férjek gyertyafényes vacsorára invitálták meg a feleségeiket, ezzel is kifejezve szeretetüket és hálájukat párjuk iránt.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2018.12.09.

Adventi csendes hétvége Tarjánpusztán

Áldott testvéri közösségben csendesedtünk el immár harmadik alkalommal mindazokkal a testvérekkel, akiknek megtérése és újjászületése valami módon Majk-tarjánpusztai hitébresztő szolgálathoz kötődik. Ezúttal a Jelenések könyvéből a hét kisázsiai gyülekezetnek írt levelet tanulmányoztuk. Az igetanulmányok mellett az újjászületett férfitestvérek szolgáltak az igével a reggeli és az esti áhitatok során. Elfáradtam ma estére, de ez a fáradság egy kellemes fáradság. Gyönyörködtem atyámfiaiban, akiket prédikátorrá avatott az Úr ezen a hétvégén, és gyönyörködtem a sok-sok bizonyságtételben, amit elmondtak köztünk a testvérek.

Nagy András testvér szolgálata:

Cseh Péter testvér szolgálata:

Hegyi József testvér szolgálata:

Énekek:

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2018.12.02.

Testvéri közösségben…

Úrvacsorai istentiszeleti alkalomra jöttünk össze Advent első vasárnapján a mosoni apostoli gyülekezeti testvérekkel. Imameghallgatás volt ez az alkalom, hiszen gyülekezetünkben többen is imádkozdtunk azért, hogy Isten népe ne elkülönüljön, hanem közeledjen és közösségben legyen egymással. Két hete mi látogattuk meg a testvéreket, most ők jöttek el hozzánk. Áldott alkalom volt, hála érte az Úrnak!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2018.10.14

Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész két részes előadást tartott a Keresztyénség jelene és jövője hazánkban a biblia fényében címmel. A rendezvényre Dunakeszin került sor a Keresztény Testvérgyülekezet szervezésében.

Mindkét előadás meghallgatható itt:


2018.09.23.

Tarjánpusztai hitebresztő szolgálat

Hetedik alkalommal került megszervezésre a tarjánpusztai Szent Benedek lelkeszségen három napos hitébresztő szolgálat. Ezúttal tízen jöttünk össze elcsendesedésre és közös bibliatanulmányozásra.


2018.09.08.

Önismeret – társismereti trening volt a gyülekezetben

Szombaton 20 fő részére szervezett közösségünk gyülekezeti önismereti tréninget. Fiatalok, idősek, közeli és távoli testvérek jöttünk össze, hogy tanuljunk: önmagunkról, személyiségünk erős és gyenge oldalairól, embertársainkról, hatékony kommunikációról vagy éppen konfliktuskezelésről. Megismertünk több tipológiai rendszert, és a 4 fő személyiségtípust. A napot bibliaórával zártuk.


2018.08.19.

Bandee testvér járt nálunk…

Ezen a hétvégén tóthkomlósi testvérünk Nagy András látogatta meg a gyülekezetet és dicsőítette velünk “FELEMELT kézzel” az Urat. IMG_0649András egyházzenei szakon végezte el a teológiát és ahogy az igehirdetőnek igét ad az Úr a szájába, neki dalt és éneket. Hozott is nekünk egy saját éneket, amelyet először egyedül, majd a gyülekezettel együtt is elénekelt.

Hallgassátok meg ti is!


2018.08.17.

Jazzkoncerten jártunk Pannonhalmán

Szeretjük a testvéri közösséget, a pannonhalmi dombokat, a naplementét, a kellemes csillagfényes estét és a remek zenét. Ezt így együtt élvezhettük az idei pannonhalmi Jazz teraszon.


2018.08.05.

Kapernaum – gyülekezeti táborban voltunk

Immáron 7. alkalommal töltöttünk el áldott napokat a gyenesdiási kapernaum üdülőben. Délelőtt Daniel próféta könyvét tanulmányoztuk, délután nagyokat fürödtünk a Balatonban, este pedig vidám éneklés után közösen néztünk meg keresztény filmeket. Áldjuk a megváltó Urat, hogy most is jelen volt köztünk, és többek szívében gyújtott lámpást!


2018.07.29.

Születésnaposokat köszöntöttünk…

Kétszeres öröm is ért bennünet. Egyrészt debreceni testvéreink, a Kellermann család látogatták meg, és töltenek velünk pár tartalmas napot a balatoni csendeshétvége előtt, másrészt szívbeli örömmel köszöntöttük két születésnaposunkat Kubik Erikát és Hegyi József testvérünket. Isten áldja meg testi-lelki életüket!

IMG_7272A Kellermann család…

IMG_2552 2…és a születésnaposok…:)


2018.05.21.

Pünkösd ünneplése evangéliumi közösségben…

Immár sokadik alkalommal rendezték meg a Mosonmagyaróvár és környékén élő evangéliumi keresztények pünkösdi szeretetvendégségüket. Az alkalomra 4-5 felekezetből 50 fő jött össze. Az istentiszteleti alkalmat Dicsőfi János vezette, bizonyságot Jakusch Tibor testvér tett, az igét az Apcsel 2.-ből pedig Both József nyugalmazott baptista lelkész hirdette. Az alkalom végén szeretetvendégségre került sor.

IMG_0407

IMG_0419

IMG_0416


2018.05.18-20.

Hetedik tarjánpusztai hitébresztő csendes hétvége

IMG_0370

Nyolc fővel érkeztünk Tarjánpusztára, a pannonhalmi apátság tövében lévő Szent Benedek Lelkészségre, hogy a három napot töltsünk el csendben, az Úr igéje mellett. A nyolc fős társaságból három fő most ismerkedett először a Bibliával. A napi hat órán át tartó áldott “ismerkedés” mellett reggeli áhitatok, közös éneklések, étkezések, séták és beszélgetések, valamint egy közös filmnézés is gazdagította az egybegyűlteket.

“Meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára.” (Fil 1,6)


2018.05.13.

Keresztelő Debrecenben

Nagy örömmel érkeztünk, és vettünk részt Dr. Kellermann-né Varga Katalin testvérünk  hitvalló keresztelőjén Debrecen-Józsa református gyülekezetében.

Kata egy éve jutott hitre, és fogadta el Urának és Megváltójának Krisztust, és engedelmes gyermekként kérte hite megvallása után, hogy részesülhessen a keresztség áldásában.

A keresztlés után az igét Lukács evangéliumából Dicsofi Balazs missziói lelkész hirdette.


2018. március 23-25.

Regionális férfi csendes hétvégén jártunk

Nyíregyháza

Nem újkeletű probléma az a társadalmunkban megfigyelhető általános jelenség, hogy a nők elférfiasodnak, és a férfiak elnőiesednek. És sajnos nem csak a “világban”, hanem a keresztény közösségben is éppúgy. Ennek a kérdésnek a körbejárása volt a témája a idén márciusban Nyíregyházán megrendezésre kerülő férfi csendes hétvégének. Hogyan legyenek a férfiak teherhordó oszlopok a családokban, az üzleti életben és a gyülekezetekben. Sok értékes igei választ kaptunk.


2018. február 17.

Házasság hete  rendezvény Sopronban

Házasság hete Sopron

Soproni Metodista testvérek meghívására érkeztünk szombat délután a soproni baptistáknál megrendezésre kerülő házasság hete rendezvényre, ahol Varga György és felesége Anikó tartottak előadást a “hogyan tartsuk frissen házasságunkat” címmel. Érdekes és építő volt, köszönjük a meghívást!


2017. december 24.

Szentesti pásztorjátékok a gyülekezetben

PásztorjátékokIMG_0135

Immár második szentestét ünnepelte együtt a gyülekezet, s most először a gyerekek egyedül adták elő Jézus születésének történetét. András volt az angyal, Oli és Lara a mesélők, Eszter volt Mária, Barni, Beni és Bálint meg a pásztorok “népes serege”. Mindenki nagyon ügyes volt, a gyülekezet pedig csak gyönyörködött ahogy megelevenedett a karácsonyi történet előttünk.


2017. december 24.

“Szentesti” szolgálatban a gyülekezet

IMG_0023

Valódi szeretetben volt része a gyülekezetnek Szenteste, mert valódi szeretet adott… 

Délelőtt 10 órakor gyülekeztek a testvérek a kórház épülete előtt. Az ápolási és a krónikus osztályon majd 100 beteg várta az érkezésünket. Olyanok, akik betegségük, vagy idős koruk miatt nem lehetnek szeretteik körében. A testvérek a folyosókon végigmenve mint angyalok szózata énekekkel dicsőítették az Istent, majd végigjárva a kórtermeket narancs, alma, kis biblia és igés kártya mellé szeretet ölelést vittünk az elesetteknek. Volt aki tapsolt és örült, volt akinek a könnyei hullottak. Végezetül imádkoztunk az ágyaknál és bátorítottuk a megfáradt lelkeket. Köszönjük Urunk, hogy tanítasz bennünket benned élni!

”Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban, és tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól” Jak 1,27


2017. december 10.

Adventi “majk” a prédikátorral…

Adventi majk

A tavalyihoz hasonlóan az idén is összejöttek a “majki” testvérek az év végi Adventi csendes hétvégére. Az igei alkalmak péntek délután 3-kor kezdődtek és vasárnap délben értek véget. Az igetanulmányozást (Prédikátor könyve) jóízű beszélgetések, közös reggelik és vacsorák, “hajnali” áhitatok és esti filmnézések tették színessé és meghitté, szombat esti evangelizáció során pedig Tóth Csaba testvér szolgált köztünk.Töltekezni jöttünk, és “megint többet kaptunk, mint amit vártunk” – mondta Cseh Peti testvérünk. Jó volt együtt lenni, találkozunk jővőre ugyanekkor, ugyanitt. Áldott ünnepeket mindenkinek!


2017. november 24-26

Ittzés István testvér evangelizációja Győrben

Idén immár rendhagyó módon jöttek össze a győri, mosonmagyaróvári és környékbeli hívek Farkas Péter hívogatására a Győri Evangéliumi Testvérközösségbe, hogy meghallgassák Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész 4 estés evangelizációs szolgálatát.

Aki lemaradt, azide kattintva meghallgathatja a prédikációkat.


2017. szeptember 22-24.

5. hitmélyítő csendes hétvégét tartottunk

Gyülekezetünk immár az 5. hitmélyítő csendes hétvégéjét rendezte meg kifejezetten keresők számára a festői szépségű tarjánpusztai Szent-Benedek Lelkészségen.

Az alkalmon ezúttal 10 fő vett részt az ország számos pontjáról egybegyűlve. A 3 napi intenzív bibliatanulmányozást és az esti evangelizációt sok-sok beszélgetés, filmnézés és lelki gondozás egészítette ki.

A csendes hétvége során két hölgy és egy férfi (most már testvérünk) hozott döntést és hívta be az életébe megváltó Urunkat. Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájukkal!


2017. augusztus 20.

Remek Jazz-koncerten voltunk

Immár lassan gyülekezeti hagyománnyá válik a nyárvégi Jazz-koncert hallgatásunk. Miután idén is egy remek előadót választottunk, 13-an a gyülekezetből kocsiba ültünk és elmentünk Pannonhalmára. Az idő még meleg volt, de azért egy jó séta a monostor környékén, meg egy kis fagyizás belefért még a koncert előtt. Mindezek után pedig hagytuk, hogy Farkas Gábriel és csapata lenyűgözzön bennünket.

IMG_1459


2017. augusztus 1-9

Hitmélyítő csendes hét a Balatonon

Az ország minden szegletéből és hat felekezetből (metodista, evangélikus, katolikus, református, nazarénus, baptista) is érkeztek testvérek az idei balatoni hitmélyítő táborunkba. Sőt, még egy messiáshívő (keresztény) zsidó testvér is szolgált köztünk. A délelőtti igetanulmányok a Filippi levél alapján, az esti evangelizációk a Zsidókhoz írt levél válogatott szakaszai alapján folytak. Hűséges Urunk ezúttal “hőséges” időt adott nekünk, csodáltam a testvéreket, hogy milyen alázattal tűrik ezt a szinte kibírhatatlan meleget. A tábor lelki gyümölcse, hogy Kubik Erika testvérünk döntést hozott, és átadta az életét az Úrnak! Doxa en hüpszisztoisz Theo!

IMG_0650IMG_1455


2017. július 1.

Esküvű a kopaszi gáton

Gyönyörű környezetben mondta ki egymásnak a holdomiglan-holtodiglan tartó fogadalmat Gellér Zoltán és Kerezsi Mariann, akik új életet nyervén Krisztus Jézusban Isten és a gyülekezet színe előtt kérték az áldást házaséletükre. Így Isten kegyelméből Zoltán és Mariann meghatóan szép házasságkötésének lehettünk a tanúi. Zoltán a férj szívéhez annyira elhatottak az Isten előtt tett fogadalom szép szavai, hogy könnyeivel küzdve tudta csak kimondani a lelkész utáni fogadalmi szöveget. Azt hiszem ezek voltak az esküvő legszebb pillanatai.


2017. június 18.

Keresztelő volt a gyülekezetünkben

Nagy öröme volt ezen a vasárnapon a mosonmagyaróvári gyülekezetnek. Az alig egy éves gyülekezetben most először került sor keresztelésre és konfirmációra is. Kerezsi Mariann testvérünk, miután átadta az életét az Úrnak és tanítást kapott, hitvalló keresztségben részesült, férje Gellér Zoltán pedig hitét megvallva megerősítő fogadalmat tett (konfirmáció) hogy az Úr rendelése szerint akar és fog élni. Az új egyháztagokat a Jakusch házaspár köszöntötte virággal, gyertyával és Isten igéjével. Külön öröm volt, hogy a Glaser házaspár szép orgona és csellózenével szolgált közöttünk. Hálásak voltunk, amiért átélhettük mindezt az Úr kegyelméből és tanúi lehettünk a megkereszteltek szép hitvallásának.

IMG_0830IMG_0835


2017. május 4.

Rádióbeszélgetés: Homoszexualitás és az Egyház…

A mária rádió e havi közéleti műsorában két vendégemmel Kiss Máté és Kiss Tamás teológusokkal az egyre terjengő és a médiában minket elözönlő homoszexualitás témáját vettük elő. Pontosabban azt, hogy mit mond erről a Szentírás, és mi lenne az egyházak helyes viszonya ehhez a kérdéshez.

Rögtön megjegyzem, az első téma, ami miatt a szerkesztőségben utólag a fejemre koppintottak, mondván: “minden biblikus volt, de ne beszéljünk róla.” Épp ez  baj. A médiából ezerrel támad a másik oldal, az egyház meg csendben van. Nem értek vele egyet. Beszélni kell róla.

A teljes adást meghallgathatod itt.


2017. április 6.

Rádióbeszélgetés: Zsidó húsvét és a keresztény húsvét

Ebben a hónapban egy izgalmas témát a zsidó húsvét és a keresztény húsvét kapcsolatát választottuk beszélgetési témánknak a Mindennapi életszentség c. rádióműsoromban. Vendégeim voltak Váradi Attila misszionárius, a Zsidók Jézusért misszióból, és Pollák Dávid iskolalelkész a Kispesti Baptista gyülekezetből.

A hallgatók megtudhatták például, hogy mit is jelent eredetileg a Manna szó, és hogyan volt már akkor élő kapcsolat a Manna és Jézus között.

Sok érdekesség a zsidó Pészahról és arról, hogy hogyan is kellene ma helyesen megemlékezni és megünnepelni a húsvétot.

A teljes adás meghallgatható ITT!


2017. március 10.

Rádióbeszélgetés: a böjtről….

Március 9-i adásban ezúttal a böjt bibliai értelmezése került terítékre: hol van a bibliában megírva a böjt, mi a böjt, kell-e ma böjtölni, hogyan kell, ha kell…ilyen és ehhez hasonló kérdéseket beszéltünk meg hívő testvéreinkkel Pásztor István keresztény üzletember és Gyurkó József nyugalmazott metodista lelkésszel.

Az adás IDE kattintva meghallgatható!


2017. február 10.

Rádióbeszélgetés: Az Okkultizmus….

Második alkalommal emeltük Mária Rádiós témánkba az okkultizmust, amit ezúttal Végh Tamás nyugalmazott református lelkész testvérünkkel jártunk körül.

Tamás a beszélgetésben kifejti, hogy miért ilyen “sikeresek” ezek a praktikák, főleg, hogy miért nagyon veszélyesek, és azt is, hogy hogyan lehet ezekből szabadulni.

Az adás műsorvezetője ezúttal Csatóné Földes Andrea volt. A műsort IDE kattintva lehet meghallgatni.


2016. december 15.

Rádióbeszélgetés: Karácsony, Advent

December 15.-én volt hallható a Mária Rádióban Dicsőfi Balázs missziói lelkész “Mindennapi életszentség” című műsorának 3. adása. Ez alkalommal a karácsony és az adventi ünnepkörről beszélgetett a stúdióban Dr. Khaled A. László metodista szuperintendenssel és Mikes Krisztina baptista testvérünkkel. Igazi lélekemelő beszélgetést volt.

Az adás meghallgatásáhozkattintson IDE.


Helyszín H-9200 Mosonmagyaróvár, Zrínyi Miklós u. 18. Telefon +36 70 866 5220 Email cím movarikereszteny@gmail.com Hours Bibliaóra: minden szerdán 18.00-tól | Istentisztelet minden vasárnap 16.00-tól | Úrvacsorai Istentisztelet: minden hónap első vasárnapján 16.00-tól (nyári időben 17.00-től)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close