Bibliatanulmányozó csendeshétvége Tarjánpusztán a Szent Benedek Lelkészségen

Csodálatos három nap a Biblia körül

Túlpörgetett világunkban jó néha megállni, elvonulni, elcsendesedni. Rendezni a gondolatainkat, rendezni életünket, meghozni fontos döntéseket. Ehhez persze tiszta fej, nyugodt szív és józan gondolkodás szükséges. A csendes hétvégék célja a lelki elcsendesedés, ismerkedés a keresztény élettel és annak forrásával a Bibliával.

Mi ez a program?

Ahogy a nevében is benne van: csendes hétvége. Elvonulás, elcsendesedés, bibliatanulmányozás, életrendezés, lelki megújulás, közösség, jóízű beszélgetések.

Kinek ajánljuk?

A bibliatanulmányozó csendes hétvégéket elsősorban a keresztény tanítás felé nyitott, elcsendesedésre és remek közösségre vágyó embereknek szervezzük. Azoknak, akik alapvetően hiszik, hogy van Isten, de ennél messzebb még nem jutottak.

Helyszínről:

A csendes hétvégénknek a Pannonhalmi Bencés Apátság kezelésében lévő Szent Benedek Lelkészség ad otthont Tarjánpusztán.  A lelkészség festői környezetben, igényes szobákkal és külö kis kápolnával rendelkezik. Ideális hely a lelki elmélyülésre.

Képek a Szent Benedek Lelkészségről


2022-es turnusok:

A 2022-ben ismét két turnust tervezünk indítani, maximum 12 fővel.

                               I. turnus        2022. május. 13-14-15 (péntek-vasárnap)

                              II. turnus        2021. szept. 16-17-18 (péntek-vasárnap)

Jelentkezés:

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: movarikereszteny@gmail.com

Résztvevők gondolatai a csendes hétvégéről:


„20 év Biblia nélkül a gimis évek után: mindennapi élet, 2 pici gyermek, edzések, vásárlások, munkahelyi megfelelés, taposómalom, válás, anyagi gondok…. Mindeközben – utólag már látom – valahogy minden rossz és minden jó a helyén volt, minden úgy alakult, ahogy lennie kellett. Mindig éreztem,  hogy Isten az, aki terel az utamon, és segít elkerülni a nagy veszélyeket, akár kisebb botlás útján is. Segít cipelni a terheket és átvészelni a nehéz időket. HIT nélkül nem ment volna.

Ezen a hétvégén újra csak Vele lehettem, és végre szánhattunk időt egymásra. Mindez gyönyörű környezetben, olyan emberekkel körülvéve, akik által az Ő szeretete csak úgy melengette a lelkemet. Többé nem kérdés, hogy van-e időm Rá. Hiszen minden napunkat együtt töltjük. És most már nem csak Ő tölti velem, ahogy azelőtt, hanem én is Vele vagyok. Köszönöm!”

Nagy Éva

Kontroller – BaHaMas Kft.


Balázs sokadik meghívására vettem részt a csendes hétvégén. Most már tudom, ide nem jelentkezni kell,…..hanem elfogadni a meghívást. Csodás helyszín, remek emberek és még valami vagy Valaki! 43 évesen megváltozott a viszonyom a Bibliával, és olyan lelki és hitbéli megújulásban volt részem, amit addig elképzelni sem tudtam. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ekkora szükségem van a csendes hétvégére. Egy életre, örök életre szóló élmény és tapasztalás volt. Őszintén és tiszta szívből kívánom Neked is, hogy éld át mindazt, ami miatt úgy gondolok vissza a 3 napra, hogy HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM ISTENEM!”

Mészáros Péter

Értékesítési tanácsadó – Dale Carnegie Training


“A bibliatanulmányozó csendes hétvége egy elfeledett területre világított rá az életemben. A lelki nyugalom és béke területére, amely egykor természetes volt, de évek alatt észrevétlenül a megszűnés felé haladt. Ez a hétvége visszafordított és elindított a középpontom, az Isten felé.. Köszönöm.”

Sebestyén András

vezérigazgató – Grantis Zrt.


“Napjainkban szinte mindent lehet vásárolni a boltokban, áruházakban vagy az interneten. A lelki békét azonban ezeken a helyeken mégsem tudjuk megvenni! Állj meg és gondolkozz el ezen, hogy mire van igazán szükséged! A csendes hétvége nekem segített ebben és rávilágított a Biblia által hogyan tudok lelki megnyugvást találni miközben közelebb kerültem Istenhez.”

Csizmadia Zoltán

Kereskedelmi igazgató – Bramac Kft.


A tarjánpusztai meghívást nagy örömmel vettem, s már a megérkezés pillanatában éreztem, hogy egy nagyon különleges, bensőséges közegbe érkeztem, ahol szinte a bőrömön éreztem Isten jelenlétét. Ez az érzés végig elkísért – mintha megérkeztem volna, otthon éreztem magam az általam korábban soha nem ismert emberek között. Ez a kifejezés a többiek arcán is látható volt.  A Biblia tanulmányozása és a beszélgetések során megértettem, hogy Istennel napi kapcsolatot ápolva lehet csak teljes az életem és Ő mindenhol jelen van – csak rajtam múlik, hogy milyen közel kerülök hozzá. Ehhez adott egy nagy löketet ez a hétvége és mindenkit csak buzdítani tudok, hogy fogadja el ezt a megtisztelő meghívást és legyen részese ennek a csodának.

Ugyanis ez a hétvége maga volt a csoda- nagy felismerésekkel, lelki megtisztulással, elcsendesedéssel segített minket ahhoz, hogy ráébredjünk arra, hogy kik is vagyunk és vajon az az út, amelyen most haladunk, mennyivel könnyebb lenne, ha gyakrabban elővennénk a Bibliát és befogadnánk Istent az életünkbe. Lelkileg gazdagodva, feltöltődve és hihetetlen nyugalommal a lelkemben tértem haza Tarjánpusztáról. Még most is, hogy ezeket a sorokat írom, hihetetlen jó érzés tölt el. Pont, mint májusban, Tarjánpusztán éreztem, 3 napon keresztül.

Szakács Éva – ügyvezetői asszisztens


“Életem meghatározó és sorsfordító élménye volt ez a csendes hétvége. Kíváncsiságom és gondjaim vittek oda, s akkor még azt hittem, magam akartam ezt így. Ma már hiszem, mindez azért történt , mert a gondviselő Istenünk mindannyiunkat vezetni akar arra, hogy a lelkünk megmentésével kiegyensúlyozott, boldog, békés életet élhessünk, már itt a Földön. Kapunk egy olyan támaszt , amely mindig mindenben segít. Mindez egy apró kicsi lépéssel indult el bennem. Ne halogass Te sem , lépj egy kicsit a Teremtő felé és Ő elvisz oda, ahová mindig is szánt!

Tóth Árpád

Vezérigazgató – Erdért-Tuzsér Zrt.


“Hiszem, hogy minden ember életében eljön az a nap, amikor a nagy rohanásban úgy érzi meg kell állnia, és át kell értékelnie a dolgokat. Érezzük, hogy valami nincs rendben, háborog a lélek, mert valami hiányzik az életünkből. Mintha valami seb lenne a testen, amely sehogy sem akar begyógyulni. Ilyenkor szokott felmerülni bennünk életünk egyik fontos kérdésköre: Miért is élünk? Miért születtünk le erre a világra? Mi az élet értelme? Hogyan találhatom meg végre a lelki békémet?  Mi is az igazi boldogság? A lelki problémáinkra magunk próbáljunk a megoldást megtalálni: a sebre sebtapaszt teszünk, így például új tárgyakat (autót, telefont) vásárolunk, szórakozunk, utazgatunk, költjük a pénzt. De a pillanatnyi boldogság mindig tovaszáll, a sebtapasz idővel leesik, a seb viszont ott marad.

Aki a feltett kérdésekre igaz válaszokat akar találni, aki a felületkezelés helyett igaz gyógyulásra vágyik, annak szeretettel ajánlom a Balázs által szervezett bibliatanulmányozós csendes hétvégét. Adj lehetőséget, ezáltal esélyt magadnak, hogy a Mindenható Isten szavai által a Biblia segítségével elindulhass a valódi lelki megújulás, az igaz gyógyulás útján.”

“Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28)

Dr. Kellermann Dániel

Intézményvezető -Benita nevelőszülői hálózat

Helyszín H-9200 Mosonmagyaróvár, Zrínyi Miklós u. 18. Telefon +36 70 866 5220 Email cím movarikereszteny@gmail.com Hours Bibliaóra: minden szerdán 18.00-tól | Istentisztelet minden vasárnap 16.00-tól | Úrvacsorai Istentisztelet: minden hónap első vasárnapján 16.00-tól (nyári időben 17.00-től)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close