Klímaváltozás – Ébresztő

Erdőtüzek… Pusztító viharok… Árvizek… Megváltozó tengeri és légáramlatok… Egyre elviselhetetlenebb hőséghullámok… Szélsőséges hőmérsékletingadozás és extrém UV sugárzás… Pusztuló korallok és állatfajok… 30 fok meleg az északi sarkon…. Egekbe szökő CO2 koncentráció… Túlfogyasztás… Vízhiány és sivatagosodás… Műanyagba belefulladó óceánok… MIKOR ÉBREDÜNK FEL?

ÉBRESZTŐ!

Mi keresztények felelősek vagyunk a FÖLD-ért. Felelősek a növény -és állatvilágért, mert Isten ránk bízta. Nem a miénk, ajándékba kaptuk. Nem volt a miénk születésünk előtt, és nem lesz a miénk halálunk után sem. Nem mindegy, milyen állapotban adjuk tovább a gyermekeinknek!

“Azután ezt mondta Isten: Pezsdüljenek a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, az égbolt alatt!
És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle úszó élőlényeket és a különféle madarakat. És látta Isten, hogy ez jó.” (Gen 1,20-21)

“Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Azután megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá!Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen!” Gen 1,27-29

Isten azzal a feladattal bízta meg az embert, hogy őrizze és művelje a teremtett világot. Mi pedig pusztítjuk. Egy TED előadáson egy tudós ember nyitóbeszédében mondott két sokkoló mondatot:

– “Ha a méhek kipusztulnának a földről, 4 éven belül minden élet kipusztulna a Földről….”, majd így folytatta: – “Ha az emberiség kipusztulna a földről 4 éven belül minden élet felvirágozna a Földön.”

Hogy valóban így van-e, nem tudom. De volt méhészként azt biztosan tudom, hogy a méhek valóban építenek, és nélkülözhetetlenek a virágok, gyümölcsfák megtermékenyítésében..az emberiség meg pusztítja, eszetlenül kizsarolja, felzabálja a természet erőforrásait. Még több fogyasztásért…még több profitért…

Ideje van felébredni, és cselekednie minden kereszténynek! A teremtésvédelem ugyanolyan szolgálat az Úrnak, mint a vasárnapi istentiszetelet!

Íme pár pont amit te is megtehetsz:

 • Amikor csak teheted, mellőzd az autó használatát. Biciklizz, vagy használj tömegközlekedési eszközt. Lényegesen csökkented a káros-anyag kibocsátásod, és még egészséges is. (legalább leadsz pár kilót! Rád fér 🙂)
 • Mondj nemet a fogyasztói társadalom bálványára, az értelmetlen VÁSÁRLÁSRA. Csak azt vedd meg, amire valóban szükséged van. Ne cseréld le a mobilod évente, és ne halmozd a kacatokat meg a ruhákat magad körül. Figyelj a megvásárolt élelmiszermennyiségre, hogy ne kelljen kidobnod lehetőleg semmit. Mielőtt vásárosz valamit kérdezd meg magadtól: “VALÓBAN SZÜKSÉGEM VAN RÁ? (ne feledd a túlfogyasztással eteted a profitéhes tőkét, és részesévé válsz a nagy pazarlásnak, ami ma folyik…)
 • Amikor csak teheted, vásárolj helyi élelmiszert. (Piacon helyben termelt zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, mézet (sok esetben száraz hentesárut is) vehetsz, amely nem utazott át az országon vagy fél eutópán, amíg a hűtődbe került.
 • Ültess fát! (és egyáltalán védd meg a környezeted)
 • Ne kérj és ne fogadj el műanyagtáskát a pénztárnál és ne vásárolj eldobható egyszer használatos műanyag eszközöket!
 • Ha olyan helyen laksz, hogy minőségi az ivóvíz nálatok (pl: szigetköz), mellőzd a műanyag flakonos ásványvíz vásárlását, és igyál csapvizet, vagy szódavizet!
 • Támogass olyan környezetvédelmi szervezeteket, mint a GREENPEACE, akik hatékonyan tudnak és fel is lépnek a környezetszennyezés és a klímaváltozás ellen.
 • Ha egyet értesz, oszd meg ezeket a pontokat, vagy ezt a bejegyzést barátaiddal, ismerőseiddel, rokonaiddal, és máris sokat tettél!

A Föld az élet terünk

Vészesen pusztul!

Felelősek vagyunk!

Védjük meg!


Egy hozzászólás a(z) “Klímaváltozás – Ébresztő” bejegyzéshez

 1. Az emberek-közöttük magukat kereszténynek valló emberek- jelenleg még nem fogták fel ennek a sátáni pusztításnak a jelentőségét. Alszanak és fordulnak egyik fülükről a másikra.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s