12 év óta az első biblikus nyilatkozat egy egyházi vezetőtől…

A napokban egy hír ütötte meg a fülemet. Így szólt:

“A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében a keresztény egység jeleként ökumenikus ünnepi, úrvacsorai istentiszteletet tartottak a Magyarországi Metodista Egyház székházában.”

Ezen az alkalmon Papp János baptista egyház elnök mondott két mondatot. Az egyik már majdnem jó, a másik végre jó.

A majdnem jó így hangzott:

“… a keresztényeknek nem a világnak, hanem Istennek kell megfelelniük. A Magyarországi Baptista Egyház elnöke elmondta, hogy Jézus is elvárások között élt, azonban ő mégsem a társadalmi igényeknek engedelmeskedett, hanem az Atya akaratát követte.”

Azért csak majdnem jó, mert kihagyott belőle egy fontos részt, méghozzá a keresztények igazodási kényszerét az intézményesült egyházakhoz. Merthogy a keresztényeknek nemcsak hogy a világi, hanem az egyházi elvárásoknak sem kell megfelelniük, csak annyiban, amennyiben az egyház elvárása nem tér el Jézus igéjétől… mivel pedig sajnos nagyon eltér, a mondat helyesen így kellene hogy hangozzék:

“… a keresztényeknek sem a világnak, sem az intézményesült “egyházaknak”, hanem egyedül Istennek kell megfelelniük. A Magyarországi Baptista Egyház elnöke elmondta, hogy Jézus is elvárások között élt, azonban ő mégsem a társadalmi és vallásos egyházi igényeknek engedelmeskedett, hanem az Atya akaratát követte.”

Ne felejtsük el: a Megváltót az Isten igéjének nem engedelmeskedő főpapok, azaz az egyház vezetői feszítették meg, (és nem a világ) méghozzá a vallási és nem a “társadalmi elvárásokhoz” való nem igazodás végett!

És akkor jöjjön a második és egyben hibátlan mondat:

“Papp János kiemelte, hogy “a keresztény felekezeteknek bűnbánatot kell gyakorolniuk a felekezethez térítés miatt, a megtérés ugyanis nem felekezethez, hanem Krisztushoz térést jelent.”

Hibátlan, perfekt! Na végre! Ez az első, komoly és fontos mondat amit protestáns egyház vezetőjétől az elmúlt 12 évben hallottam!

Végre valaki érti is a vezetők közül a Szentírást, és ki is meri mondani az attól való kollektív eltérés bűnét! (igen, bűnét, mert bűnbáantot csak bűn esetén lehet tartani, nemigaz?)

Lehet hogy mégiscsak baptistának kellett volna lenni? (csak vicceltem…:)

Isten adjon világosságot és ébredést az egyházi vezetőknek!

Jézus vs egyház...


3 hozzászólás a(z) “12 év óta az első biblikus nyilatkozat egy egyházi vezetőtől…” bejegyzéshez

  1. Mikor megkresztelkedünk, nem az egyházba keresztelkedünk bele hanem Krisztusba. Minket nem egyházi hagyományokon, szokásokon álló privát kereszténységre, hanem egy Krisztusban egyetemes, Krisztus követő kereszténységre hivott el Isten!!! A Szent Lélek is Krisztusi és Krisztus képére formál!

    Kedvelés

  2. Gratulálok!! Remélem ezt a többi egyház vezetői is hallják és” megszivlelik” úgyértem szívből átgondolják, mert ideje lenne felébredni minden vezetőnek, hogy a nyáj nem az övék , nem beszélve a menyasszonyról!!!!!!
    Köszönjük Balázs, hogy megosztottad,,

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s