Az elrejtett élet most

Carl Eichhorn: “Isten műhelyében” c. könyvéből

A ti életetek el van rejtve Krisztussal együtt az Istenben. Mikor a Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor majd ti is megjelentek õvele együtt dicsõségben. 
(Kol 3, 3-4)

Ebben az életben itt még rejtve van az, ami a legjobb. Az igazi keresztyéneket sokszor teljesen félreértik, bolondnak vagy képmutatónak tartják. „A világ nem ismer minket” – mondja az apostol.

Nem olvasható le a hívõ ember arcáról, hogy Isten gyermeke. Egyszer majd másként lesz ez. Akkor Isten és Jézus neve ragyog majd a homlokukon. A belsõ élet elõtör és nyilvánvaló lesz a rejtett dicsõség a megdicsõült testben. – Kérdezd meg magadtól: Van nekem is ilyen rejtett életem?

Sokaknál csak külsõ forma a kegyesség. Talán kegyeskedõ módon beszélnek, de csak fecsegõk, imádságuk is csak az ajkukon van. Hallgatják Isten Igéjét, de olyanok mint az automaták. Hiányzik a szív vonzalma, a bûntõl való igazi elfordulás, a rejtett irtózat minden közönséges és tisztátalan dologtól, az igazi fájdalom a gonosszal szemben való engedékenység miatt.

Hiányzik a szív igazi vágyódása, hogy mindig tisztább és szentebb legyen, egyre jobban hasonlítson õhozzá. – Az igazi hívõ keresztyének rejtett közösségben élnek az Úrral. Életük belsõleg összenõtt Jézussal. Nem nélkülözhetik a vele való találkozást, szüntelen feltekintenek Urukra. Mindent elébe tesznek, ami éri õket: fájdalmukat, örömüket hozzá viszik.

Sokakban a kegyes külsõ földi törekvéseket és gondolkozást takar. Az igazi keresztyén ember gondolkozása mennyei. Isten Igéjének hatalmas gondolatai foglalkoztatják õket, és az üdvösség tényein elmélkednek. Gondolataiknak rejtett mozgása nem hiú, álmodozó, egészségtelen elkalandozás. Bengel, Isten egyik hûséges szolgája vallotta, hogy már gyermekkorában valami nagyon fontos változás ment végbe lelkében. – Ez a rejtett élet lesz egykor nyilvánvaló. Jézus tanítványai ne törekedjenek arra, hogy ezt a kincsüket a világ elé teregessék. Amennyire fontos megvallani az igazságot, olyan elvetni való és veszélyes, ha személyes belsõ élményeinket kiteregetjük és saját jótetteinket kikürtöljük. –

Ahol nincs semmi, ott a dicsõségben sem lesz semmi nyilvánvalóvá. Rettenetes és megdöbbentõ csalódás lesz majd, ha az ilyen lelkek belsõ üressége felszínre kerül és akkor kiderül, hogy egész életükben olyannak képzelték magukat, amilyenek soha nem voltak. – Legyen az életünk elrejtve Istenben!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s