Születése pillanatáig abortálható minden gyermek New York államban

Ahogy a Szemlélek is beszámolt róla, a napokban az USA-ban jóváhagyták azt a törvényt , amely lehetővé teszi, hogy megszületése előtt akár az utolsó napig abortálhassák a szülők a gyermekeket, ha úgy gondolják. Emlékszem, hogy az elnökválasztási kampányban Hillary Clinton kampányolt ezzel, és én naív akkor még azt hittem, hogy ennyire azért még nem sötétült be Amerika, és ez csak kampányfogás, amivel meg akarja nyerni a melegek és transzneműek egyre nagyobb táborát. Tévedtem.

A blog brit katolikus forrásra hivatkozva beszámol róla, hogy hívek 12 évig küzdöttek a törvény ellen, mégis megszavaszták. Drámai, hogy állítólag a törvény elfogadásakor tömegek úgy ünnepelték az eseményt, hogy a Világkereskedelmi központ csúcsát is rózsaszínűre festették…

képernyőfotó 2019-01-28 - 19.36.34

“Jaj azoknak, akik azt mondják a rosszra, hogy jó, és a jóra azt, hogy rossz, akik a sötétséget világosságnak, a világosságot pedig sötétségnek mondják, akik azt állítják a keserűről, hogy édes, az édesről pedig azt, hogy keserű!” Ézs 5,20

Ezzel – és még sok más dologgal is – véglegesen világossá vált, hogy a nyugat, mint áhított és követendő társadalmi berendezkedés abszolút nem követendő és mélységesen sötét óráit éli. Nem tudom, miért nem tanul az emberiség…Negyven évnyi szenvedés után jött rá, hogy a kommunizmus nem jó út, most még kell neki egy másik negyven, hogy rájöjjön hogy a nyugat útja is a halál útja??

Mikor ébred fel ez a világ, és jön rá, hogy egy Út van csak és egy Igazság: a Jézus Krisztus! És egy társadalmi modell a jó modell, amit úgy hívnak: kereszténység, (nem az orbánira gondolok, hanem a valódi biblikus életszentségre) s amely azt tanítja, hogy ne ölj, ne lopj, ne paráználkodj, ne kívánd a másét, ne ferdítsd el az igazságot, ne tanúskodj hamisan…szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedből és az embertársaidat, mint tennmagad!

Ne feldjük: innen (USA-ból) indultak el a melegjogi mozgalmak, az egyneműek házassága, a homoszexuálisok joga gyermekek örökbefogadásához, a lelkészek – börtönbüntetéssel való fenyegetéssel – kötelezése a homoszexuális házasságok egyházi megáldására, a gyermekek anyakönyvezetésénél a harmadik (semleges) nem bevezetése. Innen indult az is, hogy az óvoddákban megtiltották a nevelőknek hogy a lányoknak lányos, a fiúknak fiús játékot adjanak a kezébe, nehogy megsértsék a nemi identitás választásához fűződő jogaikat. Ne legyenek illúzióink, hogy nem kell sok idő és Európa országai átveszik majd ezt is.

“Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint Istent.” 2 Tim 3,1-4

Bár a tízparancsolat csupán egyféle módon tiltja meg az élet kioltását (Ne ölj!), a Didakhé – ami a Kr. u. 125-ből ránk maradt tizenkét apostol tanításaként számon tartott írás – külön szót emel a magzati élet kioltása ellen is:

“A tanítás második parancsa így szól: 2. Ne ölj, ne törj házasságot, gyermeket meg ne ronts, ne paráználkodj, ne lopj, ne varázsolj, ne keverj mérget, ne öld meg a gyermeket az anyaméhben, sem pedig a megszületett gyermeket ne pusztítsd el, ne kívánd azt, ami felebarátodé!” (Didakhé II.2)

Feleségem mondta ma a kocsiban kicsit viccesen nekem, amikor gondolatban előre tekintettünk idős éveinkre:

– “Ne tervezz ennyire előre, nem hiszem, hogy megérjük!”

– “Hogyhogy?” – kérdeztem.

– “Amekkora gonoszság és sötétség tombol a világban, Jézus eljön és lezárja ezt a világkorszakot.” – felelte..

Hát a sötétségben és gonoszságban már most igaza lett…

Maran Atha!

Forrás: Szemlélek blog


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: