A tudomány megint felfedezte, ami több ezer éve meg van írva a Bibliában…

Óriási hírt közölt a tudományos világ!

“Légköri robbanás tarolta le a Közel-Keletet 3700 éve.”

Hol?

“A Holt-tengertől északra fekvő terület fölött, a  Jordán folyó völgyénél, és körülbelül 500 négyzetkilométeres területen mindent elpusztított.” – írja a cikk…

Milyen régóta mondják a teológusok a geológusoknak :), hogy ki kellene nyitni a Bibliát. Merthogy a Genezis 19 fejezetében ez már időtlen idők óta benne van. Sodoma pusztulása következett be, pont ott, és akkor ahol és amikor a tudományos cikk “régészeti leletekre” hivatkozva megnevezi. IZGALMAS

Íme a teljes cikk:

“Meteor vagy üstökös robbant fel 3700 évvel ezelőtt a Holt-tengertől északra fekvő terület fölött, a  Jordán folyó völgyénél, és körülbelül 500 négyzetkilométeres területen mindent elpusztított. Régészeti bizonyítékok alapján nemcsak a városok és a falvak váltak a hatalmas robbanás áldozatává, de még a korábban termékeny talaj is eltűnt, a Holt-tenger szulfátokat tartalmazó sója borított be mindent az esemény lökéshullámai miatt. A környéknek 600 évre volt szüksége, hogy helyreálljon a talaj, és megint benépesítsék.

A tudósok a robbanásban elpusztult egyik város, Tall el-Hammam környékén fedeztek fel olyan kerámiatöredékeket, amelyeknek a felszíne üveggé változott a hőmérséklet hirtelen megnövekedésétől, és az agyagban megtalálható cirkónium is gázzá vált.

Ehhez legalább 4000 Celsius-foknak kellett lennie.

A hőség azonban nem tartott olyan sokáig, hogy teljesen áthevítse a kerámiát, így azoknak a felszín alatti része viszonyleg érintetlen maradt.

Minden jel arra utal, hogy egy kozmikus robbanás történhetett a környéken…

Más ásatások is arra utaltak, hogy a környéken 3700 évvel ezelőtt egyszer csak eltűnt minden élet – mondta Phillip Silvia, a Tall el-Hammam ásatási projekt vezetője. Krátert a környéken nem találtak, ezért nem tudni, hogy üstökös vagy meteor robbant-e fel a levegőben. A kutatók becslései szerint a robbanás 1 kilométernél kisebb magasságban következett be.”

Eredeti forrás (Space.com) // megírta: https://index.hu/techtud/2019/02/11/legkori_robbanas_tarolta_le_a_kozel-keletet_3700_eve/


Nézzük hát, mi is történt ott 3700 évvel ezelőtt pontosan?

A Szentírásból tudjuk, hogy Isten kihívja Ábrámot Háránból, ami kb. kr.e. 1750-ben, tehát, tehát !! 3769 éve !! történt. Ábrám magához veszi unokaöccsét Lót-ot és elindulnak Kánaán felé. Egy ideig együtt vándorolnak és legeltetnek, éhinség miatt egy ideig Egyiptoman is laknak. Onnan kijőve tovább vándorolnak, de mivel nagyon megszaporodnak az állataik, hogy ne legyen viszály közöttük később ketté váltak (Gen 13). “Abrám Kánaán földjén lakott, Lót pedig a Jordán környékén levő városokban telepedett le, és egészen Sodomáig sátorozott. A sodomai férfiak pedig igen romlottak és vétkesek voltak az ÚR előtt.” Gen 13,12-13.

Sodoma A Sziddim-völgyben helyezkedett el, ahol ma Sós-tenger van. (Gen 14,3)

Utána ez történt:

Azért ezt mondta az ÚR: Mivel már igen sok a jajkiáltás Sodoma és Gomora miatt, és vétkük igen súlyossá vált, lemegyek, hogy megnézzem: vajon csakugyan a hozzám eljutott jajkiáltás szerint cselekedtek-e, vagy sem. Tudni akarom.” Gen 18,20-21

Az Úr angyalai elindultak Sodomába. Lót meglátja és házába hívja őket. A sodomai férfiak meghallják, hogy Lóthoz férfi vendégek érkeztek és a házához menve kiáltoznak Lótnak, hogy adja ki nekik a férfiakat (az Úr angyalait), had fajtalankodjanak velük. Lót nem adja ki őket, lányait kínálja fel inkább a perverz tömegnek, de majdnem meglincselik miatta (Gen 19, 1-11)

Az Úr angyalai ekkor bejelentik Lótnak: A bűn miatt el fog pusztulni a város. És amint megmondták, úgy is történt:

“A nap éppen fölkelt, amikor Lót Cóarba ért. Az ÚR pedig kénköves tüzes esőt bocsátott Sodomára és Gomorára, az ÚRtól, az égből. Így pusztította el azokat a városokat és azt az egész környéket, a városok egész lakosságát, sőt a föld növényzetét is.” Gen 19,23-25

Úgyhogy jól mondják a tudósok: valóban kozmikus robbanás történt, és valóban kipusztult még a növényzet is. A különbség, hogy mi (hívők) az okát és forrását is tudjuk.

Íme megint egy újabb tudományos bizonyíték, amely alátámasztja a Biblia hitelességét és megbízhatóságát.

 


3 hozzászólás a(z) “A tudomány megint felfedezte, ami több ezer éve meg van írva a Bibliában…” bejegyzéshez

 1. Hát ezzel a cikkel baj van, hiányos – úgy gondolom. Ha kiderülne, hogy a tudósok valamiben tévedtek, ill. kiderül, hogy a cikk nem hiteles, akkor az a cikk alapján máris megingatja a Biblia hitelességét. Akár alátámasztja a tudomány, akár nem, a Biblia igaz, és Isten szava. Ebből nem engedünk! Ha a tudósok valamit alá tudnak támasztani, az jó. Ha nem, az is jó! Mert a hitnek éppen ez a lényege.

  Persze, mi emberek mindig bizonyítékokat keresünk, nekünk jelek és csodák kellenek…

  Kedvelés

  • Szia Szilvi, amit írsz akkor lenne igaz, ha közülünk bárki is valamilyen tudományos bizonyítékra alapozva tért volna meg. S bár szeretem a tényeket, meg a bizonyítékokat, én egy ilyen embert sem ismerek! Szóval a cikk nem veszélyezteti egy hívő hitét sem….viszont elgondolkodtatja a kétkedőket, és mindazokat, akik a tudomány rendkívül sok hipotézisét tényként kezelik. (lásd: evolúció) És mivel általában a tudományos felfedezések egyértelműen a biblia igazságát és megbízhatóságát igazolják (lásd: 20. századi hettita levéltári ásatások, a holt tengei tekercsek, vagy Francis Collins: Genom projekt…hosszú a sor), és mert ráadásul tudjuk, hogy Isten szava igaz, nem szükséges attól tartani, hogy a tudomány bármiben is képes lesz megingatni az Ige igazságát. (Ha lett volna eddig olyan tudományos felfedezés, ami egyértelműen cáfolná, már tudnánk róla…de nincs…csak elméletek vannak – tudományos tény köntösébe bújtatva… Szóval én nem aggódom..:)

   Kedvelés

 2. Valóban tudományos bizonyitékok is igazolják a Biblia hitelességét. De mi hitben járunk, és nem látásban. Számomra a Biblia az Isten beszédének írott formációja, és a Bibliában az van írva a Szent Lélek kijelentése által, hogy az Úr a mi Istenünk, mindenható, örökkévaló, transzcendens, vagyis természetfölötti hatalommal, erővel rendelkező Isten. Ezért úgy függeszti fel és változtatja meg a természeti törvényeket, ahogy Ő akarja és jónak látja. Isten diszponál a természeti törvények felett is!! Ez nem függ attól, hogy a tudósok, történészek, régészek visszaigazolják vagy sem az Ő természetfölötti csodáit és tetteit!!! Üdv Imre!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s