Carl Eichhorn: Isten műhelyében – csendháborítás

2019. február 13. Szerda

Ébresztés a halálból

Támadj fel a halálból és felragyog neked a Krisztus. 
(Ef 5, 14)

A meg nem tért ember számára az alvás mindig halálos alvás. E kettő, az alvás és a halál úgyszólván testvérek. A halott megszűnik eddigi környezete számára létezni, nincs többé. A lelkileg halott ember nem létezik Isten számára és neki sem jelent Isten semmit. És ahogy a halott nem ad ki egy hangot sem többé, a lelki halottól sem hallasz bizonyságtételt a Megváltóról. A lelki halottak mindig némák. Nincs mondanivalójuk. Egész kegyességük csak holt szokásokból, formális cselekedetekből áll.

“Támadj fel a halálból.” Ha a felülről jövő ébresztő szó lelki hallószervedig hatolt, az első életjel éppen az lesz, hogy felismered bensőd halott voltát. Abban, aki nyugtalan lesz lelki állapota miatt és megriad, már meg is indult valamiféle élettevékenység. Már megmozdult benne az élet, kezdi Istent keresni és kérdezősködik utána. – De még mindig nagy különbség van a megelevenedés és a halálból való feltámadás között. “Mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe” (1 Jn 3, 14) – mondja az apostol. Ha azonban az ember nem jut végleges döntésre és nem szakad el egyszeriben a bűn és halál világától, a lelkében megfogant élet ismét elhalhat. Más szóval: sokan ébrednek fel és mégsem jutnak mind életre. Sokakat még az emberek ítélete s a tőlük való félelem is visszatart. Mindaddig, amíg valaki a halottak között fekve marad, az avatatlanok nem sejthetik, hogy itt valami újfajta élet van már indulóban. Ha azonban valaki mint új életre támadt ember előjön, határozottan fellép, az már mindenkinek feltűnik, sőt sokaknak döntő indíttatást adhat. Tehát – ezt mondja Igénk – légy bátor, kelj fel, azaz támadj fel és így világosít meg téged Krisztus, vagy ahogy egy más fordítás olyan szépen mondja: ő ragyog majd feletted. A Bibliában a világosság és az élet szinte azonos fogalmak. Tehát Krisztus téged a maga életével itat át. S ezt ő mindig szívesen teszi. Vágyakozva vár arra, hogy életed halálos sötétségét a maga világosságával eloszlassa.

Íme, közel van világosságod! Ne félj attól és ne szégyeld, hogy így sötétséged is nyivánvalóvá válik. Hajolj meg és szégyenkezz elsősorban Isten előtt, de ha kell, emberek előtt is. De tudd meg, hogy éppen sötétséged nyilvánvalóvá tétele hozza meg neked a világosságot.


2 hozzászólás a(z) “Carl Eichhorn: Isten műhelyében – csendháborítás” bejegyzéshez

 1. Dicsőség az Örökkévalónak, hogy még ma tart a Kegyelem ideje!
  Jn. 5,24
  Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe. [1Jn 3,14]
  Jn. 5,25
  Bizony, bizony, mondom néktek, hogy eljön az óra, és az most van, amikor a halottak hallják az Isten Fiának a hangját, és akik meghallották, élni fognak.
  Köszönöm!
  Jóska

  Kedvelés

 2. “A test pedig visszatér a földbe, ahonnan származik, a lélek meg Istenhez aki adta”. A lélek fölött csak Isten diszponál, diabólikus erőknek, nincs rendelkezési joguk! Mivel Jézus legyőzte a halált, ezért a félelem, és a halál fullánkja eltávolittatott tőlünk. Jézus a golgotán az Ő vére által, egy belőle való új élettel ajándékozott meg. Ezért aki Krisztusban van, újjászületett, krisztusi természettel. Ezért a halál elvesztette a hatalmát felettünk, és szomorúságunk ez miatt tovaszáll. A hitetlen emberek mélyen gyászolnak, néha véget nem érően. Velünk más a helyzet, mivel hatalmas reménységünk és bizonyosságunk van. Mert nem a saját érdemeink, cselekedeteink által,hanem a Krisztusba vetett hitünk révén megyünk be az Isten országába. Ha majd az itéletkor, megszólalnak a Mennyei harsonák, akkor majd Krisztus igazsága tulajdoníttatik nékünk igazságul, vagyis tulajdonított nyerünk örök életet, Isten ingyen való ajándéka ez!!!! Üdv Imre!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s