Határozott keresztyén 

Carl Eichhorn: Isten műhelyében

“Mert nem félénkség lelkét adta nekünk az Isten, hanem erőnek, szeretetnek és józanságnak lelkét.” (2 Tim 1, 7)

Természetünk szerint mindnyájunkban van emberfélelem. Bátorság kell ahhoz, hogy a kicsiny és megvetett nyájhoz tartozónak valljuk magunkat. Péter Jézus szenvedése előtti estén bátornak érezte magát, de amikor vallást kellett volna tegyen Megváltójáról, elvesztette bátorságát és – megtagadta Õt.

Te hogy állsz ezzel a kérdéssel?

Valóban erő kell ahhoz, hogy az ár ellen ússzunk. Ezért adja Isten nekünk az erőnek a Lelkét. Jézus Lelke által belsőleg megerősödünk a világiakkal szemben, régi barátainkkal szemben, akik szeretnének visszacsalogatni korábbi, nem tiszta életünkbe, ellentétben minden veszéllyel és szenvedéssel, amelyek Jézus követéséből adódnak. – Mint ahogyan van félelemnek lelke, miáltal az emberfélelem és a szenvedéstől való félelem úrrá lehet rajtunk, úgy van az erőnek is Lelke. Ez nagy bátorságot, erőt önt belénk, és véghez tudjuk vinni azt is, amire soha nem lettünk volna képesek.

De az Úr a szeretet Lelkét is adja az övéinek.

Szeretet nélküli erő, melegség nélküli határozottság van a világban is. Minden korban voltak hősök, akiket megcsodáltak. A hívőket azonban elárasztja a szeretet, ezért van bennük valami szeretetre méltó. Az ő erejük nem válik tényleges keménységgé. A gyengébbeket -ha intik is – szeretettel emelik fel magukhoz. Nemcsak az igazság tőre, hanem a vigasztalás balzsama is náluk van.

A szeretet Lelkéhez csatlakozik a fegyelem Lelke is; a kettő együtt szent szeretet. A szeretet fegyelem nélkül csak jóságos gyengeség, ami többet ront, mint használ: Fegyelem ott van, ahol az ember először Isten parancsát keresi és az Õ akaratának a korlátai között mozog. Természetünk szerint fegyelmezetlen teremtések vagyunk. Mindenki csak azt szeretné tenni, amihez hajlama van. – Ma borzalmas fegyelmezetlenség tárul szemünk elé. Minden korlátot lerontanak, a tekintélyt kigúnyolják, sárba tapossák az isteni parancsolatokat. Ez az Antikrisztus lelke. Jézus Lelke a fegyelem Lelke.

Bár az ember bizonyos mértékig tudja magát fegyelmezni és uralkodhat magán, a fegyelem Lelke mégis egészen más. Ezt a Lelket akkor nyerjük el, ha önfejűségünket, könnyelműségünket, féktelenségünket és ellenkezésünket fájónak találjuk és magunkra vesszük Jézus igáját.

Az erő, a szeretet és a fegyelem teszi az embert igazán keresztyénné. Ebben kellene gyakorolnunk magunkat!


Egy hozzászólás a(z) “Határozott keresztyén ” bejegyzéshez

  1. Az elme védelmét a reménység,a szív védelmét pedig a hit adja.A bibliai hit a szívben él,az elme védelme azonban a reménység.Isten ereje,érintése nem személytelen,valóságos átformáló erővel csak Isten rendelkezik. Nemzeteket és személyeket csak Isten tud átformálni alapjaiban megérinteni,mert létezésüknek Isten a forrása.Az Istenbe vetett bizalom,és a jó közösség lelkileg erőssé teszi az embert.Embernek maradni csak Isten természetfölötti erejével lehet ebben a világban.Jézus a golgotai kereszten az Ő kiontott Szent Vére által,egy új emberi léttel,krisztusi természettel,és egy belőle való új élettel ajándékozott meg minket!Ezért vagyunk képesek,az Isten számára szalonképes életet élni,mert a mi igazságunk Krisztusban van,tulajdonított igazságunk van,és ezért vagyunk képesek bejutni az Isten országába!!! Üdv Imre!

    Mosonmagyaróvári Evangéliumi Misszió ezt írta (2019. júl. 4. 9:18 de.):
    Dicsőfi Balázs posted: “Carl Eichhorn: Isten műhelyében 2019. julius 04. csütörtök “Mert nem félénkség lelkét adta nekünk az Isten, hanem erőnek, szeretetnek és józanságnak lelkét.” (2 Tim 1, 7) Természetünk szerint mindnyájunkban van emberfélelem. Bátorság kell ahhoz, h”

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s