Reggeli csendesség

micsoda a halandó – mondom –, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted őt kisebbé Istennél, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg. Úrrá tetted kezed alkotásain…” Zsoltárok 8,5-7

“A mai világnak az egyik jelszava: Legfőbb érték az ember! Sokszor torzképpen hangzik a fáradt és agyonhajszolt világban ez a mondat. Isten száján tökéletesen igaz ez a mondat.

Tőle halld most ezt a mondatot, mert számára valóban legnagyobb érték az ember. Amikor háborúkban emberek ezrei halnak meg, azt mondjuk, mennyire semmi az ember. Tulajdonképpen kicsoda is az ember? Egyáltalán, fontos egy porszem ember?

Isten szemében egy emberi lélek többet ér, mint az egész világ. Isten mérhetetlenül nagyra értékeli, és szereti az embert. Miért érték az ember Isten számára, miért foglalkozik vele? Azért, mert szüksége van rá. Ezen a földön minden, ami történik, egy emberen keresztül történik.

Isten keres egy embert – Mózest -, akin keresztül kivezeti népét tengeren keresztül, pusztaságon át az ígéret földjére.

[Kiválaszt egy engedelmes embert Noéban, akivel újraindítja az emberiség történelmét…, Kiválaszt egy engedelmes embert Ábrahámban, aki hajlandó “kimenni a saját világából” és bizalommal követni az Urat, s akinek a magvából születik majd meg a nép, és a megígért Messiás.]

“Nézd meg az egy ember Pál apostolt, rajta keresztül világrészek hallották meg az evangéliumot. Isten nem tömegeket keres. Neki egy ember kell, aki igazán odaadja magát, hogy eszköz lehessen Isten kezében. Valaki azt kérdezte: lehet az tanulatlan ember is? Lehet! Isten nem az észt, nem a tudást, nem a műveltséget nézi, hanem az odaszánt szívet és életet. Bár lehetnél te is az az egy ember, aki nem latolgat, nem mérlegel hanem azt mondja: “itt vagyok, engem küldj” (Ézs 6,8)

Fenti gondolatokat Trausch Liza “beszéded megelevenít …” – Áhítatok minden napra című könyvéből szerkesztettem

1 gondolat a(z) “Reggeli csendesség” bejegyzéshez

  1. gmatrairejuvenahu január 24, 2021 — 2:22 du.

    Köszönöm.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Helyszín H-9200 Mosonmagyaróvár, Zrínyi Miklós u. 18. Telefon +36 70 866 5220 Email cím movarikereszteny@gmail.com Hours Bibliaóra: minden szerdán 18.00-tól | Istentisztelet minden vasárnap 16.00-tól | Úrvacsorai Istentisztelet: minden hónap első vasárnapján 16.00-tól (nyári időben 17.00-től)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close