Van olyan félelem, ami hasznos… Spurgeon reggeli gondolatai

Boldog ember, aki mindig istenfélő, aki pedig megkeményíti a szívét, mindig bajba kerül.” (Péld 28,14).

Az Úr félelme minden igaz hit kezdete és alapja. Isten komoly félelme és tisztelete nélkül sohasem gyökerezhet meg bennünk a tiszta élet. Aki szellemében nem imádja Istent, az képtelen szentül élni.

Az boldog, aki szent istenfélelemmel mindig ügyel arra, hogy ne cselekedjék rosszat. A szent félelem meggondolja nemcsak a komolyabb döntéseket, hanem szinte minden mozdulatát. Aki így féli Istent, ügyel arra, nehogy tévedés áldozata legyen, nehogy elhanyagolja kötelességét, vagy bûnt kövessen el. Tart a rossz társaságtól, a feslett beszédtõl, a ravasz életmódtól. Az ilyen félelem nem rontja meg az ember életét, sõt boldogságot ad. Boldogabb az éber õrszem, mint az, aki elaludt õrhelyén. Aki a gonoszt észreveszi és kikerüli, az boldogabb, mint aki nemtörõdöm módon továbbmegy és tönkretszi saját magát.

Az istenfélelem kegyelmi ajándék, amely olyan úton vezeti az embert, amelyen semmiféle ellenség nem árthat neki. Aki fél a gonosznak még a látszatától is, azt szüntelenül megtisztítja Isten, és a Szentlélek segítségével képessé teszi a kegyelem által nyert “ruháját” tisztán megőrizni ebben a bűnös világban. Prédikátor könyvében azt olvassuk, hogy a bölcs király megpróbálta a világiasságot is és a szent félelmet is: az egyikben merõ hiábavalóságot, a másikban a boldogságot talált. Kövesd te is példáját!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Helyszín H-9200 Mosonmagyaróvár, Zrínyi Miklós u. 18. Telefon +36 70 866 5220 Email cím movarikereszteny@gmail.com Hours Bibliaóra: minden szerdán 18.00-tól | Istentisztelet minden vasárnap 16.00-tól | Úrvacsorai Istentisztelet: minden hónap első vasárnapján 16.00-tól (nyári időben 17.00-től)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close