Ez csak torna!

EZ CSAK TORNA???

Kevés családot ismerek, ahol valaki nem érintett a keleti-spiritualitás, vagy a jóga és meditáció gyakorlásában. A szinkretizmus (vallási keveredés) nemcsakhogy jelen van, hanem már ellepi az életünket. Nemrég a mosoni Fehér Ló művelődési központ hátsó bejáratához bicikliztem, mert vártam a feleségemre. Amíg ott álltam, elkezdtem olvasni a plakátokat, amik ki voltak függesztve.

Kismama Jóga, ingyenes reiki kezelés, Tini Jóga, Spirituális ébredés…és még sorolhatnám. Ott tartunk, hogy már az iskolában a gyerekeknek kötelezően előírt gyógytornász is jóga gyakorlatokat végeztet a gyerekekkel. De miért baj ez? Miért veszélyes?

Azért mert a jóga mögött okkult vallási és démoni háttér húzódik meg, és durván becsapva az embereket elaltatják olyan szavakkal őket: ez csak torna, ez jó a gerincednek, meg jó az egészségednek. És a tudatlan asszonyságok meg tódulnak, és mennek, mert ez “jó nekik.”

 Mi a Jóga háttere?

A jóga vallási gyakorlat, olyan, mint a kereszténység számára az imádkozás. Célja a “kundalini erő” felébresztése különböző testi és lelki technikák, gyakorlatok révén. A Kundalini az ősi hindu tanítás szerint a kígyó, pontosabban a kígyóistennő. A jógaelméletek szerint az emberi testtel párhuzamosan van egy “prána”, azaz szellemi test is, melynek legalsó részében feltekeredve várakozik a szellemi erőknek és ismeretnek a gyökere, amely nem más mint a kígyó-istennő, a Kundalini. Az emberi prána-test legalsó erőközpontjában (csakrájában) nyugodva ez a kígyó a saját testébe harap, és ekkor elzárja a megismerés útját. A jógi eléri, hogy felébressze álmából a Kundalinit, ekkor az kúszni kezd felfelé a szellemtestben, az erőkörökön, csakrákon keresztül, s kinyújtózik a másik pólusig, az értelem erőkig, amely Síva isten pólusa…A jóga törekvése az, hogy a Kundalinit felébresztve az egyesülés bekövetkezzék. A kígyó felhágása csakráról csakrára történik, és ezzel fokozatosan ébrednek a rendkívüli erők és képességek” / Részlet Gáp Péter: New Age-keresztény szemmel c. könyvéből

Azt hiszem elég csak ennyit elolvasni és megérteni, és máris látható, hogy a jóga nem csak torna, hanem mögötte igen komoly démoni-szellemi áramlat húzódik meg.

Azt szoktam mondani. Ha bemegy valaki egy fertőző osztályra, felvesz kesztyűt, köpenyt meg maszkot az arcára? Miért? Mert a vírusok – bár nem látjuk és nem érzékeljük őket – megtámadhatnak bennünket. Ugyanígy igaz ez a szellemi fertőzésekre is. Nem látjuk őket, de ugyanúgy megfertőznek.

Egy a bibliakörünkbe járó fiatalember mesélte egyszer, hogy csontkovácshoz jár, és milyen “áldott volt a tevékenysége.” Ekkor néztem utána a csontkovácsoknak – név szerint az embernek is – és kiderült, hogy a legtöbb csontkovács, így emberünk is “táltos”, azaz ősi erőket felébresztve, ingázva és mágikus szellemi hatalmasságokat segítségül hívva gyógyít.

Pál apostol mondja: “Nem is csoda, mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát.” 2 Kor 11,14.

És a gyanútlan és tudatlan ember meg odafekszik, és azt hiszi, egy jó masszást kapott, miközben fogalma sincs, hogy a csukott szeme és a háta mögött milyen mantrákat mormol magában a “mester” és milyen ingával ingázik…

Egy másik személyes tapasztalatom, hogy anyósom varrónő akinek sokat fáj a háta és rendszeresen eljár egy “masszőrhöz”. Kedves anyósom, hogy velem is “jót tegyen”, születésnapomra vett nekem egy ajándékkártyát a “masszőr nénihez”, amit beválthatok egy frissítő masszázsra. Gyanútlanul mentem el és feküdtem fel az asztalra. Kellemes hangú és kezű középkorú hölgy kezdi meg az “izomlazítást” rajtam, majd mikor a fülemhez ér, azt mondja: “maga valamilyen szellemi munkás nem?” megdöbbentem, és megkérdeztem: – honnan veszi ezt? Azt válaszolta – “érzem a kisugárzását, meg a füléből látom…azok füle ilyen vékony, akik nyitottak a szellemvilág felé…” Ekkor nyílt meg a szemem, és csak ekkor láttam meg a falon a végig ott függő “reiki-mester” oklevelet, meg az összes okkult hátteret bizonyító szobrot, kelléket.

“És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek.” Jel 12,9

(Milyen érdekes, hogy a jóga a kígyót akarja felébreszteni, s keresztények pedig tudjuk, hogy kit hív a Biblia kígyónak már a kezdetektől fogva…)

Szellemi erők tehát igenis vannak és működnek “….jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék ha lehet, még a választottakat is.” Mt 24,24
S éppen azért, mert igen nehéz felismerni és mert elsőre igen vonzónak, meg jónak hat – sátán mindíg ezt a módszert választja (világbéke, tolerancia, de hiszen ez jó dolog, ne rekesszük ki a “másokat”) igen veszélyesen kúszik be az életünkbe a mágia, a babonaság, a veszélyes szellemi áramlatok.

Isten a Bibliában megtiltotta az embernek mindenféle szellemi lénnyel való kapcsolatfelvételt, más “istenségek”, más vallások felé fordulást.

A Biblia világosan beszél mennyről (Mt 3,2; 4,17; 5,3;11,12; 13,24; 13,31; 13,33; 13,44; 13,45; 18,23; 19,14; 20,1; 22,2; 25,1) és pokolról, (Mt 16,18;11,23;Jel 1,18;6,8;20,13;Lk 16,19-31) szellemi és anyagi világról. A szellemi világ előbb teremtetett, mint az anyagi és a Biblia a szellemi lényeket – melyek szintén teremtmények – angyaloknak nevezi. Tudjuk, hogy a teremtett anyagi világ előtt volt egy szellemi lázadás, amikor a sátán és angyalai fellázadtak az Isten ellen, ezért levettettek a mennyből. (Jel 12,7-12)

A Biblia tiltja a varázslást, (5Móz 18,14) a mágia minden formáját (Jer 27,9; Mal 3,5Jel 21,8), a jövendőmondást és a halottidézést (3 Móz 20,6; 19,31; 2 Kir 21,6; Ézs 8,19), a mágikus mantrázást, az angyalimádást (Jel 22,8-9) és minden az önmegváltás tanát hirdető irányzatot, amely kiiktatja az egyedül üdvözítő és teremtő Istennek való kapcsolat szükségességét.

“Csak a hívő engedelmes, és csak az engedelmes hívő” – mondja nagyon találóan Bonhoeffer keresztény lelkész, így aki valóban megtért, az megérti ezt és nem fordul semmilyen keleti gyógyító erőt képviselő irányzathoz.